enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İsrail’in Gazze’deki saldırılarında en az 42 kişinin öldüğü bildirildi

İsrail’in Gazze’deki saldırılarında en az 42 kişinin öldüğü bildirildi
REKLAM ALANI
23.06.2024 02:14 | Son Güncellenme: 23.06.2024 02:12
1
A+
A-

Hamas yönetimindeki hükümetin medya ofisi müdürü, İsrail’in cumartesi günü Gazze Şehri’nin kuzeyindeki Filistin yerleşim bölgelerine düzenlediği saldırılarda en az 42 kişinin öldüğünü bildirdi.

Müdür İsmail Al-Thawabta, Reuters’e verdiği demeçte, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki tarihi Al-Shati mülteci kampındaki evlere düzenlediği saldırıda 24 kişinin hayatını kaybettiğini, El-Tuffah mahallesindeki evlere yapılan saldırıda ise 18 Filistinlinin öldüğünü belirtti.

Gazze

İsrail ordusu ise kısa bir açıklama yaparak, savaş uçaklarının Gazze Şehri bölgesindeki iki Hamas askeri altyapı tesisini vurduğunu duyurdu ve daha fazla ayrıntının ilerleyen zamanlarda paylaşılacağını belirtti. Hamas ise İsrail’in askeri hedeflerini vurduğu iddialarına henüz bir yanıt vermedi. Ancak Hamas tarafından yapılan açıklamada, saldırıların sivil halkı hedef aldığı ve İsrail’in işgal politikalarının bedelini ödeyeceği ifade edildi. Reuters tarafından elde edilen görüntülerde, yıkılan evler arasında koşarak kurbanları arayan Filistinlilerin çaresizliği ve Shati mülteci kampındaki yıkıntılar, patlamış duvarlar ve enkaz yığınları yer aldı. Gazze’deki son 24 saat içinde, saldırıların sonucunda 101’i ölü olmak üzere 37,400’den fazla insanın evsiz ve yoksul bırakıldığı bildirildi.

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Son Saldırıları ve Olayların Gelişimi

Savaştan sekiz aydan fazla bir süre sonra, İsrail’in ilerlemesi şimdiye kadar ele geçirmediği son iki bölgeye odaklanmış durumda: Gazze’nin güney ucundaki Refah ve merkezde Deir el-Balah çevresi. Bölge sakinleri, İsrail tanklarının son günlerde batı ve kuzey Refah bölgelerine yoğunlaştığını belirtti. Cumartesi günü İsrail güçleri hava ve kara saldırılarıyla birçok bölgeyi bombaladı ve insani yardım amaçlı belirlenen bölgelerde yaşayan birçok aileyi kuzeye doğru tahliye etmeye zorladı.

gazze-savaş-alan

İsrail ordusu, Refah’ta hassas istihbarata dayalı hedef operasyonlarına devam ettiğini ve çok sayıda silahlı Filistinlinin öldürüldüğünü, askeri altyapının da hedef alındığını açıkladı. Cuma günü Gazze sağlık bakanlığı, Refah’ın batısındaki Mawasi’de en az 25 Filistinlinin öldüğünü ve 50’sinin yaralandığını duyurdu. Filistinliler, bir tank mermisinin yerinden edilmiş ailelerin barındığı bir çadıra isabet ettiğini belirtti. İsrail ordusu olayı incelemeye aldıklarını ve ilk soruşturmanın, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin Mawasi’deki insani yardım bölgesinde bir saldırı düzenlemediğini gösterdiğini ifade etti.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.