enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İsrail’in Gazze’de saldırılarına destek veren ABD’de bir istifa daha

İsrail’in Gazze’de saldırılarına destek veren ABD’de bir istifa daha
REKLAM ALANI
03.07.2024 15:22
0
A+
A-

ABD Yönetiminde Gazze Saldırıları Protestosu: Maryam Hassanein İstifa Etti

Amerika Birleşik Devletleri İçişleri Bakanlığı’nda Özel Asistan olarak görev yapan Maryam Hassanein, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği şiddet içeren eylemlerine verdiği destek nedeniyle görevinden ayrıldığını duyurdu.

Hassanein, kişisel sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Biden yönetimindeki görevinden istifa kararını bildirdi. İsrail’in Gazze’deki saldırılarını şiddetle eleştiren Hassanein, “Bir Amerikalı Müslüman olarak, İsrail’in Filistinlilere karşı işlediği katliamı finanse eden ve kolaylaştıran, farklı kesimlerin seslerini görmezden gelen bir yönetimde çalışmaya devam edemem” ifadelerini kullandı.

Biden’ın seçim vaatleri konusunda da hayal kırıklığı yaşayan Hassanein, ailesiyle birlikte diğer Müslüman ve Arap Amerikalıların Biden’a adalet vaadiyle oy verdiklerini ancak bu vaadin yerine getirilmediğini belirtti. Hassanein, Biden yönetiminin uygulamaya koyduğu politikaların yanı sıra “Arapları ve Müslümanları insanlıktan çıkardığı” için bu yönetimde yer alamayacağının netleştiğini vurguladı.

Hassanein ayrıca, ABD yönetimine İsrail’e silah sevkiyatını derhal durdurması ve Gazze saldırılarına verdiği desteği sonlandırması çağrısında bulundu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Biden’ın Gazze saldırılarına ilişkin politikaları nedeniyle daha önce istifa eden 12 hükümet çalışanı da ortak bir açıklama yayınlayarak “Amerika’nın İsrail’e sağladığı diplomatik koruma ve silah desteği, Filistinlilerin öldürülmesi ve açlığa mahkum edilmesine katkıda bulunuyor” ifadelerini kullanmışlardı.

Gazete Saldırılarına Tepki Olarak İstifalar

ABD Dışişleri Bakanlığı “Müttefikler ve Ortaklara Silah Tedariki” birimi Genel Müdürü Josh Paul, Ekim 2023’te Biden’ın Gazze politikalarına tepki olarak istifa eden ilk isim oldu. Daha sonra Dışişleri Bakanlığında iki yıllık sözleşmesi bulunan dış ilişkiler görevlisi Annelle Sheline ve Nüfus, Mülteciler ve Göçmenler Bürosunda çalışan üst düzey yetkililerden Stacy Gilbert, ABD Dışişleri Bakanlığında görevlerinden ayrılacaklarını açıkladılar.

Biden tarafından İçişleri Bakanlığı Personel Şefinin Özel Asistanı olarak atanan Lily Greenberg Call, 15 Mayıs’ta istifa etti. Bir hafta önce, ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı Savunma İstihbarat Ajansı’nda (DIA) görev yapan Yahudi kökenli Binbaşı Harrison Mann da ABD’nin Gazze saldırılarına verdiği destek nedeniyle istifa edenler arasına katıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.