enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İsrail Büyükelçisi Kolombiya’yı terk etti

Kolombiya, Gazze’deki Filistin halkına yönelik süregelen saldırıları protesto ederek İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesti.
İsrail Büyükelçisi Kolombiya’yı terk etti
REKLAM ALANI
23.06.2024 07:54 | Son Güncellenme: 23.06.2024 07:50
3
A+
A-

Kolombiya, Gazze’deki Filistin halkına yönelik süregelen saldırıları protesto ederek İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesti. Bu kararın ardından İsrail’in Bogota Büyükelçisi Gali Dagan ülkeden ayrıldı.

İsrail’in Bogota Büyükelçisi Dagan, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, “Kolombiya’ya çok teşekkür ederim. Bize karşı son derece nazik oldunuz. İki yıl boyunca kardeş ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki dostluğu güçlendirmek için çalıştınız. Şimdiden sizi özlemeye başladım. Hoşça kalın” ifadelerini kullandı. Yerel basında yer alan haberlere göre, Kolombiya’nın Tel Aviv Büyükelçisi Margarita Manjarrez de Haziran ayının sonuna kadar İsrail’deki diplomatik misyonunu sonlandıracak.

Petro, diplomatik ilişkilerin kesileceğini açıklamıştı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, 1 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada, Gazze’de devam eden saldırıları gerekçe göstererek İsrail ile diplomatik ilişkilerin kesileceğini duyurmuştu. Petro, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği eylemleri soykırım olarak nitelendirerek, “Bugün dünya genelinde halklar, soykırıma karşı duruş sergiliyor. İnsanlık adına, bütün bir halkın yok edilmesine göz yumamayız. Filistin yok olursa insanlık da yok olur” şeklinde konuşmuştu.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.