enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Irak Direnişi topyekun savaşa hazırlanıyor

Irak’taki İslami Direniş kaynakları, Ketaib-i Hizbullah dahil çeşitli direniş gruplarından yüzlerce savaşçının İranlı uzmanların gözetiminde kamplarda eğitildiğini belirtti.
Irak Direnişi topyekun savaşa hazırlanıyor
REKLAM ALANI
30.06.2024 02:09 | Son Güncellenme: 30.06.2024 02:08
19
A+
A-
Irak’taki İslami Direniş kaynaklarına göre, başta Ketaib-i Hizbullah olmak üzere çeşitli direniş gruplarına mensup yüzlerce savaşçı, İranlı uzmanların gözetiminde ülke içi ve dışındaki kamplarda eğitiliyor. Lübnan merkezli el-Ahbar gazetesine konuşan Irak İslami Direniş kaynakları, Ketaib-i Hizbullah başta olmak üzere çeşitli direniş gruplarına mensup yüzlerce savaşçının İranlı uzmanların gözetiminde ülke içi ve dışındaki kamplarda eğitildiğini açıkladı. Kaynaklar, bu eğitimin, özellikle Hizbullah ile İsrail arasındaki gerilimin artmasıyla bölgede tam ölçekli bir savaş senaryosu beklentisiyle yapıldığını belirtti. Kaynaklar, eğitimin yeni olmadığını, ancak Aksa Tufanı ile birlikte yoğunlaştırıldığını ifade etti. Haberde, özellikle İran ve Rusya’dan Irak’a gelen yeni gelişmiş silahlar, füzeler ve yüksek teknolojili insansız hava araçlarının kullanılmasına odaklanıldığı kaydedildi. Kaynaklar, ülkenin çeşitli şehirlerinde iki görev üstlenen 10’dan fazla eğitim kampının bulunduğunu belirtti. Bu kampların birinci görevi sıradan savaşçıları eğitmek, ikinci görevi ise İranlı askeri uzmanların gözetiminde savaşçıları Devrim Muhafızları veya Hizbullah kadroları seviyesine hazırlamak olarak bildirildi.
“Şu anda İran’da eğitim gören ve mezun olup Irak’a dönmek üzere olan gruplar var. Bu gruplar arasında Haşdi Şabi, Ketaib-i Hizbullah ve Nuceba Hareketi üyeleri de bulunuyor,” diyen kaynaklar, “Eğitim sadece askeri değil, aynı zamanda ideolojik ve cihat seferberliği yapabilecek kişileri donatmak için de veriliyor” ifadelerini kullandı.
Öte yandan el-Ahbar gazetesine konuşan Nuceba Hareketi Siyasi Büro Üyesi Firas el-Yasir, “Direniş hazırlıklarını sürdürüyor çünkü savaşın genişleyebileceğine dair hesaplar var. Bu nedenle hazırlıklar çok yüksek ve özel askeri merkezlerde muharip güçler için eğitim veriliyor” dedi. Irak’taki Ketaib-i Hizbullah’a bağlı Hukuk Hareketinin Sözcüsü Ali Fadlallah da aynı gazeteye verdiği demeçte şöyle dedi: “Savaş özellikle Lübnan topraklarını kapsayacak şekilde genişlerse, Irak’taki İslami Direniş grupları başta olmak üzere Direniş Ekseni’nin tüm cephelerinden geniş bir katılıma tanık olacağız.”
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.