enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

İnşaat mühendisi İsmet ERTEKİN devletin Orman arazisine yaptığı kaçak yapısını yine kendi yıktı!

Silivri’de inşaat mühendisi İsmet Ertekin, jandarma tespiti sonucu kendi yaptığı kaçak yapıyı 35 bin TL ödeyerek yıktırdı.
İnşaat mühendisi İsmet ERTEKİN devletin Orman arazisine yaptığı kaçak yapısını yine kendi yıktı!
REKLAM ALANI
18.07.2024 02:57
2
A+
A-
Silivri’de, orman arazisinde izinsiz olarak inşa edilen bir evin yıkılması olayında dikkat çekici bir gelişme yaşandı. İnşaat mühendisi İsmet Ertekin, Silivri Büyükkılıçlı köyünde, Ada 4525 – 141 Parselde bulunan, Orman Bakanlığı’na ait arazi üzerine 1990’lardan beri devam ettiği inşaatını, jandarma ekiplerinin yaptığı denetimler sonucunda yıkma kararı aldı. İsmet Ertekin, kendi inşa ettiği bu kaçak yapıyı 35 bin Türk Lirası ödeyerek yıkmayı kabul etti. Bu durum, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma altına alındı ve hakkında dava açıldı. Yapılan incelemeler sonucunda, İsmet Ertekin’in kaçak inşa edilen yapının kendisi tarafından yıkıldığı Silivri Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından teyit edildi. Bu olay üzerine, orman işgali ve imar kanunlarına aykırılık suçlamasıyla Silivri Adliyesi’nde yargılanacak. Ayrıca, bu olayla ilgili yapılan şikayetlerin işleme alınmaması nedeniyle, 11 orman memuru hakkında görevi kötüye kullanma ve güveni suistimal ettikleri iddiasıyla dava açıldı. Ertekin Şirketler Grubu’nun sahibi İsmet Ertekin hakkında açılan davalar, seri yargılama işlemleri için Silivri Başsavcılığı Seri Muhakeme Bürosu’na sevk edildi. İnşaat Mühendisi İsmet Ertekin’in daha önce bu bölgeden üç parça arsa satın aldığı ve sonradan 500 metrekarelik devlet orman arazisini işgal ettiği belirlendi. İsmet Ertekin hakkında, imar kirliliği ve devlet arazisini işgal etme suçlamaları bulunuyor. Urban dönüşüm uzmanı ve iş insanı Ebubekir Kaynar, konu hakkında yaptığı açıklamada, İsmet Ertekin’in yıllarca bu arazi üzerinde köylülerden haksız kazanç sağladığını ve yapılan inşaatın kentsel dönüşüm ofisine ait usulsüz ruhsatları saklama amacı taşıdığını iddia etti. Kaynar, İsmet Ertekin’in devlete ait araziyi gasp etmesinin ciddi bir suç olduğunu vurguladı ve soruşturma sürecinin hızla ilerlediğini belirtti.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.