enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0495
EURO
38,0803
ALTIN
2.835,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İmamoğlu: Cemevleri Alevi vatandaşlarımızın ibadethaneleridir, nokta

İmamoğlu: Cemevleri Alevi vatandaşlarımızın ibadethaneleridir, nokta
REKLAM ALANI
12.07.2024 22:35
1
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer Alevi Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Muharrem orucunun 6. gününde Alevi vatandaşlarla bir araya gelerek Muharrem matemi lokmasını paylaştılar. Lokma, dede Ferhat Bozkaya’nın okuduğu duayla dağıtıldı.

Birbirimize Çok Şeyler Borçluyuz

İmamoğlu, bu buluşmadan duyduğu onuru ifade ederek şunları söyledi: “Bu güzel ülkede birbirimizi sevgiyle ve saygıyla kucaklıyoruz. Birbirimize çok şey borçluyuz. Kardeşçe bir arada yaşamak hayallerimizi güçlendiriyoruz. Toprağımızın en önemli ilkesi birbirimizi hissetmektir. Birbirimizin acılarını ve ihtiyaçlarını paylaşmak, komşuluk ve vatandaşlık hukukumuzun ayrılmaz bir parçasıdır.”

Acıları Hatırlamak, Yüzleşmek Hepimizin Sorumluluğudur

“Geçmişin acı olaylarını görmezden gelmek çözüm değildir” diyen İmamoğlu, “Tam tersine, onları hatırlamak ve yüzleşmek, hem acıları paylaşmak hem de gelecekte benzer hataların tekrarlanmasını önlemek için hayati önem taşır” diye vurguladı.

Zalime Karşı Mazlumun Yanında Olmak Cesur Olmayı Gerektirir

İmamoğlu, Kerbela acısının yalnızca bugünün değil, tüm zamanların insanlığını ilgilendiren bir trajedi olduğunu belirtti. “Mazlumun yanında olmak, ihtiyaç sahiplerine destek olmak cesur olmayı gerektirir” diyen İmamoğlu, “Günümüzde de zalimin karşısında haklının yanında durmak en önemli sorumluluklarımızdan biridir” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Alevi Vatandaşların Hak ve Hukuku İçin Mücadele Edeceğim

İmamoğlu, Alevi vatandaşların inançlarına saygı duymanın ve ibadetlerini özgürce yerine getirmelerini sağlamanın tüm toplumun sorumluluğu olduğunu vurguladı. “Alevi yurttaşlarımızın sorunlarına karşı daha duyarlı olmak ve haklarını korumak için tüm yöneticileri göreve davet ediyorum” diyen İmamoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, Alevi vatandaşlarımızın ibadethane olan cemevlerinin haklarını ve hukukunu savunmak için mücadele edeceğiz” sözünü verdi.

Cemevleri Alevi Vatandaşlarımızın İbadethanemeleridir

İmamoğlu, “Cemevleri Alevi vatandaşlarımızın ibadethaneleridir ve bu konuda hiçbir tartışmaya yer yoktur” diyerek, cemevlerinin ibadethane statüsü için en güçlü adımların atılacağını ifade etti.

Kendimizi Birbirimizden Üstün Görmeyen Kişileriz

“Bizler, Yunus Emre’nin bize öğrettiği gibi, kendimizi birbirimizden üstün görmediğimize inanıyoruz” diyen İmamoğlu, “Herkesin inancı ve kimliği ne olursa olsun eşitliğin ve saygının önemini vurguluyoruz” dedi.

Alevi Vatandaşların Hak ve Hukuk Mücadelesinde Yanınızdayız

İmamoğlu, Alevi vatandaşların hak ve hukuk mücadelesinde daima yanlarında olacağını vurguladı. “Sadece Alevi yurttaşlarımızın değil, tüm vatandaşlarımızın inançlarına saygı duymak ve ihtiyaçlarını karşılamak bizim görevimizdir” diyen İmamoğlu, “Kardeşlik ve birlik kültürünü hep birlikte koruyacağız” dedi.

Hoşgörüyü Miras Bırakmak İçin Çalışacağız

“Yeterince acı çektik ve bedel ödedik” diyen İmamoğlu, “Gelecek nesillere hoşgörü ve sevgiyi miras bırakmak için var gücümüzle çalışacağız” diye ekledi.

“Hep birlikte bu tutulan oruçların kabul olmasını diliyorum. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” diyerek sözlerini tamamlayan İmamoğlu, Alevi vatandaşların bu değerli ibadethanelerinde verdikleri hizmetlerden dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.