enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

İmamoğlu: Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesini belirlemek Alevi vatandaşlarımızın işidir

İmamoğlu: Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesini belirlemek Alevi vatandaşlarımızın işidir
REKLAM ALANI
16.07.2024 23:49
1
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Muharrem orucunun 10’uncu gününde Maltepe Cemevi’nde Alevi vatandaşlarla bir araya geldi.

Maltepe Cemevi Başkanı Aydın Özdemir’in ardından konuşan İmamoğlu, “Bu akşam matem günlerinde birlikte bu hüznü paylaşmak, Hazreti Hüseyin ve Ehl-i Beyt’in uğramış olduğu zulmün insanlığa verdiği dersleri anlamak için buradayız. Bugünün özel bir yeri var. Alevi vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm İslam aleminin bu acılardan çıkartması gereken ders, zulümden uzak, hakkın yolunun doğru olduğunu savunan bir sürecin varlığı adına mücadele etmek” dedi.

İmamoğlu, “Kadim kent İstanbul’a layık olmak için bütün inançları düşünmek gerekir. Bütün insanlığı, inançları düşünerek insanlığa hizmet etmeye çalışıyorum. Kerbela’daki acının ne anlama geldiğini bilen bir kardeşinizim” ifadelerini kullandı.

Hiçbir kesimin ayrımcılığa uğramasına izin verilmeyeceğini belirten İmamoğlu, “Ülkemizde ayrımcılığın son bulmasını istiyoruz. Bir kesimin yok sayılmasını kabul etmeyeceğiz. Herkesin hakkının korunduğu, adaletin tesis olduğu, liyakatin var olduğu ve bütün vatandaşların eşit hissedar olduğu bir memleket var etmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İmamoğlu, “Cemevleri ibadethanedir. Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesini belirlemek kimsenin haddine değildir. Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesini belirlemek onların işidir. Cemevlerimize gelmekten onur duyan bir insanım. Hep beraber Allah’a sığınıyoruz” şeklinde konuştu.

“Bu ayrımcılık bu milletin vicdanına sığmaz” diyen İmamoğlu, “Tüm bu eksikliklerin giderilmesine dönük o büyük matemden ve acıdan ders çıkararak geleceğe daha umutlu olmak adına tuttuğumuz oruçların kabul olmasını diliyorum” dedi.

İmamoğlu, “İnşallah sorunları çözmüş, sıkıntıları gidermiş, hukuksuzluğa uğrayanların hukukla mutlu bir yaşama dönüştüğü bir zamanı yakalamış insanlar olarak buluşmayı diliyorum. Muharrem ayınız mübarek olsun. Tuttuğunuz oruçlar kabul olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.