enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Hülya Koçyiğit: ‘Susuz Yaz’ setinde Ali Şen beni linçten korudu!

Hülya Koçyiğit: ‘Susuz Yaz’ setinde Ali Şen beni linçten korudu!
REKLAM ALANI
26.06.2024 17:21
2
A+
A-

Hülya Koçyiğit’in “Susuz Yaz” Filmindeki Linç Sahnesi

Türk sinemasının usta oyuncularından Hülya Koçyiğit, kariyerinin unutulmaz anlarından birini “Susuz Yaz” filminin çekimleri sırasında yaşadı. Yönetmen Metin Erksan’ın imzasını taşıyan filmde Koçyiğit, Erol Taş ve Ulvi Doğan gibi usta isimlerle başrolü paylaştı.

Filmin çekimleri sırasında, figürasyon ekibine ödeme yapılamadığı için köylülere farklı bir teklif sunuldu. Köylülere, meydanda bir film çekileceği ve genç bir kadını taşlamalarının, saçlarından tutup sürüklemelerinin ve linç etmelerinin istendiği söylendi. Film aşkına gelen gençler, Koçyiğit’i gerçekten linç etmeye başladı.

Bu sırada sette olan Koçyiğit’in annesi, kızının başına gelenleri dehşetle izliyordu. Çaresizce kendini kameraların önüne atarak, “Evladıma dokunmayın!” diye haykırdı. Bu sayede sahne bozuldu ve figürasyon ekibine bunun gerçek bir olay olmadığı söylendi.

Linç sahnesinin çekimleri sırasında halkın hezeyanını fark eden Şener Şen’in babası Ali Şen, Koçyiğit’in yardımına koştu ve onu linçten korumaya çalıştı. Koçyiğit, o anları şöyle anlattı:

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Ali Şen, halkın hezeyanını görünce üstüme kapandı ve beni linçten korumaya çalıştı. Tabii ki sahne bozulmuştu. Daha sonra anonslar yapıldı ve bunun gerçek olmadığı söylendi.”

76 yaşındaki sanatçı, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Trabzon ziyaretine dair duygularını paylaşarak şöyle dedi:

“Kültür Yolu Festivali kapsamında bugün Trabzon’daydım. Güzel memleketimin hangi köşesine gidersem gideyim hep evimdeymişim gibi hissediyorum. Çünkü sinemaya adım attığımdan beri aynı evdeymiş gibi birbirimizi yakından tanıyoruz aslında. Bunu bana hissettiren sizlere, bu şansı sağlayan sinemaya sonsuz teşekkürler.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.