enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Hiçbir ücret açlık sınırıın altında olmamalı

HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Hiçbir ücret açlık sınırıın altında olmamalı
REKLAM ALANI
10.07.2024 19:46
1
A+
A-

HÜDA-PAR’dan Ücret Adaleti ve Soykırımla Mücadele Vurgusu

Türkiye’nin bağımsız ve milliyetçi siyasi partisi HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir basın toplantısında; asgari ücret, emekli aylıkları, soykırımla mücadele ve vergi adaleti konularında açıklamalarda bulundu.

Yapıcıoğlu, yaptığı açıklamada, “Hiçbir ücret, açlık sınırının altında olmamalıdır. Bu, asgari ücrete ve emekli aylıklarına da dahildir” ifadelerini kullandı. Asgari ücretin enflasyon sebebiyle aylardır açlık sınırının altında kaldığını vurgulayan Yapıcıoğlu, mevcut asgari ücretin bir kişinin geçimini bile sağlayamadığını dile getirdi.

HÜDA-PAR Genel Başkanı, emeklilerin zor durumda olduğunu belirterek, özellikle düşük emekli aylığı alanların artık dayanacak gücünün kalmadığını belirtti. Yapıcıoğlu, ücret adaleti ilkesine vurgu yaparak, çok kazananlardan alınan verginin, az kazananlardan alınan vergiden daha fazla olması gerektiğini savundu.

Soykırımla mücadele konusuna da değinen Yapıcıoğlu, soykırım suçuna iştirak edenlerin etkin bir şekilde soruşturulması ve cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Kanunlarda mevcut soykırım ve insanlığa karşı suçların cezalandırılması maddelerinin daha işler hale getirilmesi için HÜDA-PAR’ın değişiklik teklifleri hazırladığını ifade etti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yapıcıoğlu, Öğretmenlik Mesleği Kanunu teklifi hakkında da açıklama yaptı. Sendika ve öğretmenlerin taleplerinin dinlenmesi gerektiğini vurgulayarak, teklifin öğretmenlerin haklarını koruyacak şekilde yasalaştırılması gerektiğini söyledi.

HÜDA-PAR Genel Başkanı, basın toplantısı sonrasındaki soru-cevap bölümünde; Meclis’e sundukları soykırımla mücadele kanun teklifinde hiçbir yerde Yahudi veya Musevi ifadesi geçmediğini, teklifin sadece “soykırımcılar cezalandırılsın” amacı taşıdığını ifade etti. Kanun tekliflerinin Meclis tatile girmeden yasalaşmasını temenni ettiklerini de sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.