enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0700
EURO
38,0744
ALTIN
2.834,78
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Hizbullah lideri Nasrallah ne mesaj verecek? Telsiz ve çağrı cihazı patlamalarının ardından ilk açıklamalar…

Hizbullah lideri Nasrallah ne mesaj verecek? Telsiz ve çağrı cihazı patlamalarının ardından ilk açıklamalar…
REKLAM ALANI
19.09.2024 17:25
2
A+
A-

Lübnan’daki Çağrı Cihazı Patlamalarının Ardından Hizbullah’tan Açıklamalar

Lübnan genelinde meydana gelen çağrı cihazı patlamalarının ardından misilleme yemini eden Hizbullah’tan bugün önemli açıklamalar geldi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Rahman ve Rahim olan Allah’ın şu sözüyle başlamak istiyorum: Yara aldıysanız, onlar da yara aldılar.”

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Yaralı sayısı çok fazlaydı ve hastaneler hazırlıklı değildi. Bazı gecikmeler oldu, ancak kusurlu değillerdi çünkü yaralı sayısı çok fazlaydı. Kan bağışında bulunanlara teşekkür ediyorum. Salı günü Lübnan tarihindeki en büyük kan bağışı yapıldı. Bütün liderlere, dini ve siyasi mercilere, medyaya teşekkür ediyorum.”

“İsrail Tüm Kırmızı Çizgileri Aştı”

“Düşman İsrail, binlerce çağrı cihazını hedef aldı ve eş zamanlı olarak patlattı. Düşman bu operasyonla bütün kırmızı çizgileri aştı. Ne ahlaki ne insani ne de yasal olarak hiçbir şeyi umursamıyorlar. Patlamaların bazıları hastanelerde oldu. Çağrı cihazı taşıyanlardan bazıları hastanelerde çalışıyordu.”

Ayrıntılar geliyor…

Lübnan’da 17 Eylül’de Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Patlamalarda ikisi çocuk 12 kişi hayatını kaybetti, 300’ü ağır yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralandı. Ülkede 18 Eylül’de çok sayıda telsizin patlatılması sonucu da 20 kişi öldü, 450’den fazla kişi yaralandı.

Lübnanlı yetkililer olaydan İsrail’i sorumlu tutarken İsrail’den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023’ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar meydana geliyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.