enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9959
EURO
38,0437
ALTIN
2.829,16
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Hırvatistan Bayrağı Anlamı Nedir? Hırvatistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Hırvatistan Bayrağı Anlamı Nedir? Hırvatistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
REKLAM ALANI
27.08.2024 16:10
4
A+
A-

Hırvatistan Bayrağı Ne Anlama Geliyor?

Hırvatistan bayrağı, törenlerde arma ile birlikte kullanılır. Armanın satranç tahtasına benzeyen görüntüsü nedeniyle “Sahovnica” olarak adlandırılır. Bayrağın ortasındaki armanın iki anlamı vardır: kraliyet ailesi ve Pan-Slav hareketi (Panslavizm). Bu hareket, Osmanlı İmparatorluğu’nda iç karışıklıklara neden oldu ve birçok ülkenin bağımsızlık kazanmasına yol açtı. Bayrak, kırmızı, beyaz ve mavi renklerden oluşan üç yatay şeritten oluşuyor.

Hırvatistan Bayrağı Nasıl Oluştu ve Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Hırvatistan bayrağı, yatay şeritler halinde kırmızı, mavi ve beyaz renklerden oluşur. Kırmızı, bağımsızlık uğruna dökülen kanları temsil ederken, mavi ve beyaz ise eşitlik ve özgürlüğü simgeler. Askeri armadaki figürler ise özgürlük mücadelesi veren askerleri temsil ediyor. Törenlerde kullanılan bayrakta arma da yer alıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Hırvatistan Nerede?

Hırvatistan, Adriyatik ve Akdeniz kıyılarının kesiştiği yerde yer alıyor. Avrupa’nın güneydoğusunda bulunan ülke, eşsiz güzelliği ile dikkat çekiyor. Tarihi ve doğal güzellikleri ile öne çıkan Hırvatistan, binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. 2013 yılında Avrupa Birliği’ne üye olan ülke, bölgedeki ilgi çekici merkezlerden biri.

Refah seviyesinin yüksek olması da Hırvatistan’ın öne çıkmasını sağlıyor. Avrupa’nın güneydoğusunda yer alan ülkenin kuzeyinde Macaristan, güneydoğusunda Bosna-Hersek, güneyinde ise Karadağ bulunuyor. Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’e ülkemizden direkt uçuşlar mevcut, bu da ülkeyi ziyaret etmeyi kolaylaştırıyor.

Hırvatistan’da Gezilecek Yerler

  • Dubrovnik: Adriyatik kıyısının en güzel şehirlerinden biri olan Dubrovnik, en çok ziyaret edilen yerlerden. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan şehir, etkileyici mimarisiyle masal diyarlarını andırıyor.
  • Plitvice Göller Milli Parkı: UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan milli park, temiz havası ve muhteşem doğasıyla öne çıkıyor. Bosna-Hersek sınırına yakın konumdaki milli park, mutlaka görülmeli.
  • Split: Dalmaçya’nın en büyük şehri olan Split, Zagreb’den sonra ülkenin ikinci büyük şehri. Adriyatik Denizi ve Balkan Yarımadası’nın doğu kısmında yer alan şehrin çevresi Adriyatik Alp Dağları ve Akdeniz ile çevrili.
  • Rovinj: Hırvatistan’ın kuzeybatısında bulunan liman şehri, Istria Yarımadası’nda yer alıyor. Taş sokakları ve renkli evleriyle dikkat çeken şehrin eski şehir merkezi mutlaka görülmeli.
  • Korcula: Ünlü tüccar Marco Polo’nun doğum yeri olan Korcula, şirin köyleri ve masmavi sularıyla öne çıkıyor. Adriyatik kıyılarını süsleyen tatil adası olarak da bilinen Korcula, bakir doğasıyla ilgi görüyor.
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.