enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Havadaki nemin sebebi nedir? Aşırı nem insanları neden rahatsız eder?

Havadaki nemin sebebi nedir? Aşırı nem insanları neden rahatsız eder?
REKLAM ALANI
21.07.2024 13:59
8
A+
A-

Nem, havada bulunan su buharıdır. Okyanuslar, göller, nehirler ve topraktaki suyun buharlaşmasıyla oluşur. Güneş bu su kütlelerini ısıttığında, su buharlaşır ve atmosfere yükselir. Bitkiler de terleme yoluyla havaya su buharı salarlar.

Sıcaklık da neme katkıda bulunur. Sıcak hava, soğuk havadan daha fazla su buharı tutabilir. Bu yüzden yaz aylarında kış aylarına göre daha nemli hissedersiniz. Yağmur ve fırtına gibi hava koşulları da nem seviyelerini artırır.

Aşırı Nem İnsanları Neden Rahatsız Eder?

Aşırı nem, vücudun sıcaklığı düzenlemesini zorlaştırır. Yüksek nem seviyelerinde ter ciltte buharlaşmaz ve vücut soğumakta zorlanır. Bu durum, yapışkanlık, rahatsızlık ve aşırı ısınma hissine neden olabilir.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yüksek nem, solunum sorunlarını da kötüleştirebilir. Alerjenlerin çoğalmasına neden olarak alerji ve astım semptomlarını tetikleyebilir. Ayrıca, küf ve mantarların büyümesine uygun bir ortam oluşturarak sağlık sorunlarına ve evde hasara yol açabilir.

Aşırı nem, günlük aktiviteleri de olumsuz etkiler. Halsizlik ve üretkenlik azalmasına neden olabilir. Uyku kalitesini bozarak gece boyunca rahatsızlık yaratabilir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.