enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

HABER… Emniyet ve jandarmada yeni atama! İşte detaylar

HABER… Emniyet ve jandarmada yeni atama! İşte detaylar
REKLAM ALANI
17.08.2024 08:27
3
A+
A-

Emniyet ve Jandarmada Geniş Kapsamlı Değişiklikler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı bir kararnameyle, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda kapsamlı değişiklikler yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde Değişim

Mevcut Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız görevden alınarak Bursa Valisi olarak atandı. Yerine, daha önce Adıyaman, Adana ve Mardin’de görev yapan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş getirildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerin emniyet müdürleri yerlerinde kalırken, 16 ilin emniyet müdürü görevden alınıp merkeze çekildi. Antalya, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Aydın, Bayburt, Bolu, Çanakkale, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Karaman, Kütahya, Niğde, Sinop ve Yalova emniyet müdürleri görevden alınanlar arasında yer aldı.

Jandarma’da Çetin Dönemi Sonlandı

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin yaş haddinden emekli edildi ve yerine yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı getirildi. Çardakçı’nın görevi devralmasıyla birlikte, Korgeneral Hüseyin Kurtoğlu ve Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, Korgeneralliğe terfi ettirildi.

Jandarma’nın taşra teşkilatında da değişikliklere gidildi. 18 ilin jandarma komutanı merkeze çekilirken, 26 ile yeni jandarma komutanları atandı. Büyük şehirlerin yanı sıra jandarma komando ve eğitim birliklerinin komutanları da değiştirildi.

Sahil Güvenlik’te Değişiklik Yok

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda ise önemli bir değişiklik yaşanmadı. Mevcut komutan Tümamiral Ahmet Kendir Koramiral rütbesine terfi ederek görevine devam etti. Tuğamiral Cengiz Ünver Tümamiralliğe, Albay Ertuğrul Şerbetçi ise Tuğamiralliğe terfi ettirildi.

Çankırı’ya Kadın Komutan

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde görev yapan Albay Gülden Mat Şakir, Çankırı Jandarma Komutanı olarak atandı. Bu atama, uzun bir aradan sonra bir ile ilk kez bir kadının emniyet müdürü olarak atanması olarak dikkat çekiyor.

Sinop’a Yeni Emniyet Müdürü

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde yapılan atamalarla birlikte 23 ile yeni emniyet müdürü atandı. Merkez Emniyet Müdürü Sibel Kılıçoğlu, Sinop Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi. Atama, bir ile kadın emniyet müdürü atanmasının üzerinden uzun zaman geçmesi nedeniyle dikkat çekiyor.

17 ilin emniyet müdürü de merkezden görevlendirildi. Bu isimler arasında 12 Polis Başmüfettişinin de yer alması dikkat çekiyor. Merkezden görevlendirilen emniyet müdürleri arasında Narkotik Başkanı Ahmet Metin Turanlı Tekirdağ’a, Asayiş Dairesi Başkanı Tolga Yılmaz Eskişehir’e, Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı Faruk Aydın ise Tokat’a il emniyet müdürü olarak atandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.