enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2388
EURO
37,2265
ALTIN
2.987,61
BIST
8.945,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Frankfurt’ta Steak House İflası: Mehmet Badan ve Ailesinin Dönüşüm Hikayesi

Mehmet Badan, Adana kökenli bir müzisyen olarak başladığı kariyerini 2015 yılında Frankfurt’ta açtığı Ranch & Sea Steak House ile farklı bir alanda sürdürdü.

Frankfurt’ta Steak House İflası: Mehmet Badan ve Ailesinin Dönüşüm Hikayesi
12.10.2024 14:49 | Son Güncellenme: 12.10.2024 14:51
8
A+
A-

Mehmet Badan, Adana kökenli bir müzisyen olarak başladığı kariyerini 2015 yılında Frankfurt’ta açtığı Ranch & Sea Steak House ile farklı bir alanda sürdürdü.

Ancak son yıllarda zorlu bir süreçle karşı karşıya kaldı. 2019 yılında yaşanan hukuki problemler, iş hayatını ciddi şekilde etkiledi.

Bir çalışanının, iş yerindeki bahşişlere müdahale edildiği iddiası üzerine Frankfurt Maliyesi inceleme başlattı. Bu inceleme, Badan ailesine kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarının yöneltilmesine yol açtı ve restoran iflas etti.

Ayrıca, Badan’ın 2016’da Miami Beach’te satın aldığı dairenin, 2019’da ABD’nin kendisine giriş yasağı getirmesine neden olduğu öne sürülüyor. Pandemi sürecinde 2021 yılında Alman hükümetinden mali destek alan Steak House, bu yardımlara rağmen ayakta kalmayı başaramadı.

#image_title

Alman basınında yer alan haberlere göre, Steak House’un etlerinin Amerika’dan getirildiği iddialarına rağmen, Frankfurt Maliyesi bu etlerin aslında yerel Metro süpermarketlerinden temin edildiğini belirledi.

23 Temmuz 2024 tarihinde, Steak House’un yeni sahipleri olarak BALOG, BOGDAN ve SORIN isimleri kaydedildi. Ancak, şirketin Bavyera Eyaleti’ndeki Mainaschaff adresinin vergi kaçırma amacıyla kullanıldığı iddiaları dikkat çekti.

Alman Maliyesi yetkilisi Heinrich, bu tür usulsüzlüklerin titizlikle takip edileceğini ve suçluların yargı önüne çıkarılacağını ifade etti. Vergi kaçırma, kara para aklama ve sahte fatura düzenleme gibi suçların ciddi sonuçları olabileceğine vurgu yaptı.

Ayrıca, Badan ailesinin Frankfurt’un Bornheim semtinde bir kafe-bar işletmeye başladığı ve bu şekilde geçimlerini sağlamaya çalıştıkları öğrenildi. Bu dönüşüm, ailenin zorlu süreçlerden sonra yeni bir başlangıç yapma çabası olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.