enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Filo araçlarda  büyüme beklentisi Türkiye’de artışa geçti

Filo araçlarda  büyüme beklentisi Türkiye’de artışa geçti
REKLAM ALANI
10.07.2024 14:01
0
A+
A-

Arval’ın 2024 Mobilite ve Filo Barometre Raporu: Türkiye Pazarına Genel Bakış

Filo Büyüme Beklentileri Artıyor

Arval Mobility Observatory’nin 2024 Mobilite ve Filo Barometresi araştırması, Türkiye’deki şirketlerin %94’ünün önümüzdeki üç yıl içinde filo büyüme potansiyelinin artmasını veya aynı kalmasını beklediğini ortaya koyuyor. Bu, global trendlerin aksine, Türkiye pazarındaki büyümenin devam edeceğine işaret ediyor. Şirket büyümesi ve araç kullanımının artması, bu beklentinin temel nedenleri olarak belirtiliyor.

Operasyonel Kiralama Filo Finansmanında Öne Çıkıyor

Araştırma, filo finansmanı trendlerine de değiniyor ve operasyonel kiralamanın birinci sırada yer aldığını gösteriyor. Operasyonel kiralamanın toplam finansman içindeki payı %34 olurken, peşin alımlar %29 ile ikinci sırada yer alıyor. Operasyonel kiralamadaki en büyük artış, 100-249 çalışana sahip şirketlerden geliyor. Peşin alımı tercih eden katılımcılarda ise 1-9 çalışanı olan firmalar öne çıkıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Alternatif Yakıt Kullanımı Artıyor

Filo yöneticileri, binek araç filolarının %24’ünün önümüzdeki 3 yıl içinde alternatif enerji (PHEV, HEV veya BEV) ile çalışacağını tahmin ediyor. Filo yöneticilerinin tahminlerine göre önümüzdeki 3 yıl içinde toplam filonun %10’unun BEV’lerden oluşması öngörülüyor.

Yakıt Giderlerini Azaltmak Alternatif Yakıt Kullanımının Başlıca Nedeni

Alternatif yakıt kullanım nedenleri arasında “yakıt giderlerini azaltmak” Türkiye’de %50 ile ilk tercih nedeni olarak dikkat çekiyor. Bunu çevresel etkileri azaltmak ve çalışan taleplerini karşılamak gibi nedenler takip ediyor.

Mobilite Çözümleri Geniş Çapta Kullanılıyor

Firmaların mobilite çözümleri arasında en az bir çözümü uygulama oranı %65. Tercih edilen mobilite çözümleri arasında toplu taşıma %22, araç/nakit ödeme %16, mobilite bütçesi tahsisi %14, kısa/orta dönem kiralama %14 olarak dağılım gösteriyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.