enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

EURO 2024: En güçlü ve uzak mesafeden atılan goller açıklandı

EURO 2024: En güçlü ve uzak mesafeden atılan goller açıklandı
REKLAM ALANI
28.06.2024 19:45
2
A+
A-

EURO 2024’ün En Güçlü Golleri, En Uzak ve Falso Veren Atışlar

UEFA ve Adidas, Fussballliebe topu ve Bağlantılı Top teknolojisinden elde edilen maç verilerini analiz ederek EURO 2024 grup aşamasının en önemli istatistiklerini ortaya çıkardı. Bu bilgiler sayesinde turnuvanın en güçlü golleri, en uzak mesafeden atılan goller ve en büyük falsoya sahip şutlar tespit edildi.

Bağlantılı Top teknolojisi, topun merkezinde yer alan süspansiyon sistemiyle stabilize edilmiş 500 Hz inertial ölçüm birimi (IMU) hareket sensörü sayesinde topun hareketini olağanüstü bir ayrıntıyla izliyor. Hakemler, topun hızını ve mesafesinin yanı sıra uçuş sırasında dönüşünü de benzeri görülmemiş şekilde takip edebiliyorlar.

EURO 2024, bu teknolojinin bir UEFA turnuvasında kullanıldığı ilk etkinlik oldu. Kinexon ile yakın işbirliği içinde geliştirilen bu inovasyon, oyunun analizi ve anlaşılabilirliği açısından yeni ufuklar açıyor.

En Güçlü Goller

Turnuvanın en güçlü 10 golü arasında, Erik Janza’nın Danimarka’ya karşı C Grubu’nun açılış maçında 24,5 metreden attığı 129 km/saatlik vuruş ilk sırada yer alıyor. Grup aşamasının en güçlü şutu ise David Jurasek’in Türkiye’ye karşı 136 km/saatlik hıza ulaşan vuruşu oldu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Romanya karşısında 125 km/saate ulaşan Ukraynalı Rzvan Marin’in golü ikinci en güçlü gol olarak kayıtlara geçti. Real Madrid’in yıldızı Arda Güler ise Gürcistan maçındaki ilk golüyle 118 km/s hıza erişerek üçüncü sırayı aldı.

En Uzak Mesafeden Atılan Goller

En uzak mesafeden atılan en iyi 10 gol sıralamasında, 34. dakikada İngiltere’ye karşı 28 metreden eşitliği getiren Danimarkalı Morten Hjulmand liderliği alıyor. Arda Güler’in 26 metrelik golü ise bu kategoride ikinci sıranın sahibi oldu.

Çekya’ya karşı Türkiye’yi zafere taşıyan golleri kaydeden Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun da ilk 10’da yer alan diğer isimler arasında yer alıyor.

En Büyük Falsoya Sahip Goller

Bağlantılı Top teknolojisi, topun hareket halindeki saniyedeki dönüş sayısını da ölçüyor. Bu analize göre, en büyük falso etkisine sahip gol, İskoçya’ya karşı Kevin Csoboth’tan geldi. Top, havada saniyede 16 dönüşle dönerek hedefine doğru ilerledi.

Bu istatistikler, EURO 2024’ün muhteşem gollerine ve oyuncuların olağanüstü yeteneklerine ışık tutuyor. Bağlantılı Top teknolojisi, oyunun daha önce hiç olmadığı kadar ayrıntılı bir şekilde anlaşılmasını sağlıyor ve futbolun geleceğini şekillendirmede önemli bir rol oynuyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.