enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Ettehiyyatü Suresi Türkçe, Arapça Okunuşu ve Anlamları: Ettehiyyatü Duası Faziletleri ve Faydaları (Tefsir Ve Diyanet Meali Dinle)

Ettehiyyatü Suresi Türkçe, Arapça Okunuşu ve Anlamları: Ettehiyyatü Duası Faziletleri ve Faydaları (Tefsir Ve Diyanet Meali Dinle)
REKLAM ALANI
02.07.2024 14:30
0
A+
A-

Ettehiyatü Duası: Türkçe Okunuşu, Arapçası ve Anlamı

Tahiyat duası, Kuran-ı Kerim’de yer almayan ancak Hz. Muhammed’e Miraç gecesi Allah tarafından ihsan edilen özel bir duadır. Namazın son oturuşunda okunan bu dua, müminler için büyük bir manevi öneme sahiptir.

Arapça Okunuşu:

"Ettehiyyatü lillahi, vessalavatü vettayyibatü. Esselamu aleyke, eyyühen, nebiyyü ve rahmetullahi ve berekatüh. Esselamü, Aleyna ve ala ibadillahis salihin. Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne, Muhammeden abdühü ve resulüh…"

Türkçe Anlamı:

YAZI ARASI REKLAM ALANI

"Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi senin üzerine olsun ey Peygamber. Selam bizim üzerimize ve Allah’ın salih kulları üzerine olsun. Şahitlik ederim ki, Allah’tan başka ilah yoktur ve Muhammed O’nun kulu ve elçisidir…"

Ettehiyatü Duasının Faziletleri ve Faydaları

Tahiyat duasının müminler için sayısız fazileti vardır. Bu faziletler arasında şunlar sayılabilir:

  • Yalnızlık ve çaresizlik hislerini giderir, iç huzur sağlar.
  • Uyku sorunlarına deva olur, sakinleştirici bir etki yaratır.
  • Keder ve üzüntüyü giderir, teselli ve güç verir.
  • Müminleri Allah’a yakınlaştırır, inancını güçlendirir.
  • Müslümanlar arasındaki birlik ve kardeşliği pekiştirir.
  • Dua edenin günahlarının affedilmesine vesile olur.
  • Cehennem ateşinden korur, cennete girmeye yardımcı olur.

Tahiyat duasının bu faziletlerinden yararlanmak için müminlerin bu duayı namazlarda ve günlük yaşamlarında sıklıkla okumaları tavsiye edilir. Her bir okuyuş, Allah’ın rahmetini ve bereketini kazanma fırsatıdır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.