enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9971
EURO
38,0394
ALTIN
2.833,69
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi Kremlin’den açıklama

Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi Kremlin’den açıklama
REKLAM ALANI
03.07.2024 14:16 | Son Güncellenme: 03.07.2024 14:20
0
A+
A-

Kremlin’den Suriye ve Erdoğan-Putin Görüşmesi Açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye’de barış sürecini memnuniyetle karşıladı. Rusya’nın bu konuda büyük çaba gösterdiğini belirten Peskov, komşu ülkelerle temasların süreci daha başarılı kılacağını ifade etti.

Kazakistan’ın başkenti Astana’daki Putin-Erdoğan görüşmesi hakkında bilgi veren Peskov, görüşmenin her iki liderin isteğiyle gerçekleşeceğini ve uzun sürebileceğini söyledi. “Karşılıklı çıkarları ilgilendiren tüm konuların ele alınacağını” belirten Peskov, ikili ilişkiler, Suriye ve Ukrayna’nın gündemde olacağını vurguladı. Putin’in Türkiye ziyareti tarihinin de görüşüleceğini ifade etti.

Peskov, Putin-Erdoğan görüşmesinin heyetlerin katılımıyla gerçekleştirileceğini ve Putin’in sık sık yüz yüze görüşmeyi tercih ettiğini dile getirdi. İkili ilişkilerdeki sorunları ise “çalışma sürecinin doğal bir parçası” olarak değerlendiren Peskov, siyasi iradenin sorun çözümü için mevcut olduğunu ve ilişkilerin gerekli seviyede olduğunu belirtti.

Erdoğan’ın Suriye açıklamasını da değerlendiren Peskov, Suriye’de barışın tesis edilmesi sürecini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Rusya’nın bu konuda büyük çaba sarf ettiğini belirten Peskov, komşu ülkelerle temasların süreci daha başarılı kılacağını ifade etti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Herkes teröre karşı çıkıyor” diyen Peskov, Türkiye dahil tüm ülkelerle bu konuda işbirliğine açık olduklarını vurguladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.