enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Ekonomide kritik hafta! Yılın 7. faiz kararı salı günü açıklanacak…

Ekonomide kritik hafta! Yılın 7. faiz kararı salı günü açıklanacak…
REKLAM ALANI
18.07.2024 16:17
1
A+
A-

Enflasyon ve Fiyatlama Davranışları Yakından Takip Ediliyor

Para Politikası Kurulu tarafından yapılan basın duyurusunda, politika faizinin yüzde 50’de sabit tutulduğu belirtildi. Aylık enflasyonun ana eğilimindeki azalma, Mayıs ayında geçici bir kesintie uğradı. Yakın dönem göstergeleri, yurt içi talebin hala enflasyonist düzeyde olduğunu, ancak yavaşladığını doğruluyor. Hizmet enflasyonu, enflasyon beklentileri, jeopolitik riskler ve gıda fiyatları, enflasyonist baskıları canlı tutuyor.

Parasal Sıkılaştırma ve Ekonomik Etkileri

Parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkileri yakından izleniyor. Kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar verdi. Kurul, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı temkinli duruşunu yineledi ve enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşunun devam edeceğini belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Kredi ve Mevduat Piyasalarındaki Gelişmeler

Kredi ve mevduat piyasalarındaki öngörü dışı gelişmelerde, parasal aktarım mekanizması ilave makro ihtiyati adımlarla desteklenecek. Likidite gelişmeleri yakından izleniyor ve sterilizasyon araçları gerektiğinde etkin şekilde kullanılacak.

Sonuç

Kurul, enflasyonu düşürecek ve orta vadede yüzde 5 hedefini yakalayacak parasal ve finansal koşulları sağlayacak politika kararları verecek. Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine dair göstergeler izlenecek ve Kurul, fiyat istikrarı hedefini gerçekleştirmek için tüm araçları kullanacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.