enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Dolandırılan babayı kızı kurtardı

Dolandırılan babayı kızı kurtardı
REKLAM ALANI
01.08.2024 01:48
1
A+
A-

Mustafa T.’nin Telefon Dolandırıcılığı Hikayesi

İstanbul Sultanbeyli’de yaşayan Mustafa T., telefon dolandırıcılığına kurban gitti. 27 yaşındaki Nazım B., kendisini Beşiktaş Emniyet Müdürü Vedat Güler olarak tanıttı ve Mustafa T.’ye “Adınıza suç işlenmiş. Sahte hatlar kullanılarak adınıza hesaplar açılmış.” dedi. Suçsuzluğunu kanıtlaması için paralarını belirtilen hesaplara yatırması gerektiğini söyledi. Tedirgin olan Mustafa T., verilen hesaplara toplamda 150 bin lira yatırdı.

Daha sonra dolandırıcılar, Mustafa T.’yi arayıp bu kez de evini satması gerektiğini söyledi. Tüm parasını kaybeden Mustafa T. mecbur kaldı ve kabul etti. Nazım B. ve çetesi eve bir emlakçı gönderdi. Ancak o sırada babasını ziyarete gelen kızı durumdan şüphelendi ve dolandırıcıları ters köşe etti. Babasının dolandırıldığını anlayan genç kız, emlakçıyı evden kovaladı.

Mustafa T., savcılığa başvurdu. Soruşturmada şüphelilerin Nazım B., Yunus O. ve Yusuf K. olduğu belirlendi. Şüpheliler, hesaplarının çalındığını iddia ettiler. Ancak bilirkişi raporunda, şüphelilerin parayı çekerken maske taktıkları ortaya çıktı. Üç şüpheliye de “kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapmak” suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.