enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0495
EURO
38,0803
ALTIN
2.835,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Mısır’a gidiyor!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Mısır’a gidiyor!
REKLAM ALANI
03.08.2024 16:11
1
A+
A-

Türkiye-Mısır İlişkilerinde Yeni Sayfa

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin Türkiye ziyaretinde gerçekleştirilecek Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) toplantısının hazırlıkları, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükrü tarafından görüşülecek.

YDSK Toplantısı

Toplantıda, YDSK kapsamında imzalanması planlanan 20’ye yakın anlaşma masaya yatırılacak. Ayrıca, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel ilişkiler ve bölgesel gelişmeler hakkında fikir alışverişi yapılacak. Enerji, sağlık, turizm ve savunma sanayisi alanlarında uzun vadeli işbirliği imkanları da ele alınacak.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ticaret ve Kültür

İki ülke arasında ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Kültür, eğitim ve bilim alanlarındaki ilişkiler de önem arz ediyor. Üniversiteler arası işbirliği ve medyada ortak çalışmaların arttırılması gündemde.

Bölgesel Gelişmeler

Ziyaretin ana gündem maddeleri arasında Gazze’deki durum, Filistin meselesi ve Libya, Sudan ve Somali’deki gelişmeler de yer alacak.

Çavuşoğlu’nun Ziyaretleri

Çavuşoğlu’nun ziyaret programında, El Ariş ve Refah Sınır Kapısı’nı ziyaret etmesi, Türkiye’den Gazze’ye gönderilen insani yardımların lojistik merkezini incelemesi yer alıyor.

İlişkilerin İyileşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 yıl sonra Mısır’a gerçekleştirdiği ziyaret ve imzalanan ortak bildiri, ikili ilişkilerde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Çavuşoğlu’nun ziyareti, Temmuz ayında göreve başlayan Dışişleri Bakanı Şükrü ile yapılacak ilk resmi görüşme olacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.