enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Davutoğlu’ndan Suriye ‘tavsiyesi’: ‘BM gücü gönderin’ diye başvuru yapın

Davutoğlu’ndan Suriye ‘tavsiyesi’: ‘BM gücü gönderin’ diye başvuru yapın
REKLAM ALANI
03.07.2024 14:58 | Son Güncellenme: 03.07.2024 15:04
1
A+
A-

Sığınmacı Krizine İlişkin Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Görüşleri

Kayseri Olayları Üzerine

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri’de meydana gelen 7 yaşındaki bir kız çocuğunun taciz edilmesi olayının ardından patlak veren olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Kayseri’deki olayların elebaşılarının daha önce adli suçlardan tutuklanmış kişiler olduğunu belirterek olayları 6-7 Eylül olaylarına benzetti. Davutoğlu, 6-7 Eylül olaylarında Türkiye’nin itibar kaybettiğini, Türkiye’nin güç kaybettiğini ve “Türkiye’de hukuk yok” algısının oluştuğunu vurgulayarak, Kayseri olaylarının da Türkiye’ye zarar verebilecek bir provokasyon olduğunu ifade etti. Davutoğlu, Kayserililerin vatansever ve insani değerlere saygılı olduğunu belirterek olayların Kayserililere mal edilemeyeceğini söyledi. Davutoğlu, Türkiye çapında bir provokasyon uygulandığını ve sosyal medya üzerinden nefret söyleminin kullanıldığını da sözlerine ekledi.

Türkiye-Suriye Görüşmeleri

Davutoğlu, sığınmacı krizinin çözümü için Türkiye ile Suriye’nin görüşmesi gerektiğini söyledi. Davutoğlu, Türkiye’nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile konuşması gerektiğini belirterek, bu görüşmenin belirli bir bağlamda yapılması gerektiğini vurguladı. Davutoğlu, Türkiye’nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “Esad’a BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararını uygulamasını söylemesi” gerektiğini söyledi. Davutoğlu ayrıca Türkiye’nin daimi üyelere “altına imza attığınız kararı uygulayın” demesi gerektiğini ifade etti. Davutoğlu, mültecilerin güvenli bir şekilde geri gönderilmesi için BM’ye başvurulması ve gerekirse BM gücünün gönderilmesi gerektiğini söyledi. Davutoğlu, bu adımların ardından Türkiye’nin Esad ile görüşebileceğini belirtti ve muhalefete de temsilcilerini seçerek Esad ile görüşmelere katılmaları çağrısında bulundu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Diğer Öneriler

Davutoğlu, sığınmacı krizinin çözümü için başka öneriler de dile getirdi. Davutoğlu, Türkiye’nin sığınmacı konusunu AB ile görüşmesi ve AB’den mali destek alması gerektiğini söyledi. Davutoğlu ayrıca Türkiye’nin Suriye’de güvenli bölgeler oluşturması gerektiğini ve bu bölgelerde mültecilerin barınmasını sağlaması gerektiğini ifade etti. Davutoğlu, Türkiye’nin Suriye’de yeniden yapılanma ve kalkınma çalışmalarına destek vermesi gerektiğini de söyledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.