enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Cuma selasının okunma zamanı: Cuma selası ne zaman, kaçta okunur? Cuma namazı selası ezandan kaç dakika önce başlar?

Cuma selasının okunma zamanı: Cuma selası ne zaman, kaçta okunur? Cuma namazı selası ezandan kaç dakika önce başlar?
REKLAM ALANI
19.07.2024 09:41
1
A+
A-

Cuma Selası

Cuma selası, ezanın belirli bir süre önce okunur ve Müslümanlara günün önemini hatırlatır. İbadetlerini hatırlatmak ve namaza çağırmak için okunur. Selanın süresi, cemaatin camiye toplanması ve hutbenin dinlenmesi için yeterli zaman sağlar. Ezanla birlikte Cuma namazı başlar ve hutbenin ardından namaz kılınır.

Cuma Selasının Okunma Zamanı

Cuma selası, genellikle Cuma namazından yaklaşık yarım saat ila bir saat önce okunur. Müslümanların camiye gelmeleri ve Cuma namazı için hazırlıklarını yapmaları için yeterli bir süre sağlar. Ancak, selanın okunma zamanı yerel camilerin uygulamalarına ve bölgesel geleneklere göre değişiklik gösterebilir. Cuma selasının belli bir saati yoktur.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Cuma Selası ve Namazı İçin Hazırlık

  • Abdest almak
  • Camiye erken gitmek
  • Temiz ve uygun kıyafetler giymek
  • Hutbeyi dikkatle dinlemek

Selâ Okunuşu

“Es Salatu Ve’s-Selamu Aleyke Ya Rasulallah! Es Salatu Ve’s-Selamu Aleyke Ya Habiballah! Es Salatu Ve’s-Selamu Aleyke Ya Nûre Arşillah! Es Salatu Ve’s-Selamu Aleyke Ya Hayra Halgillah! Es Salatu Ve’s-Selamu Aleyke Ya Seyyidel Evveline Vel Ahirin! Vel Hamdü Lillahi Rabbil Alemin!”

Selâ Meali

“Ey Allah’ın Resûlu, salat-u selam senin üzerine olsun! Ey Allah’ın Habibi, salat-u selam senin üzerine olsun! Ey Allah’ın Arşının Nuru, salat-u selam senin üzerine olsun! Ey Allah’ın Mahlukatının Hayırlısı, salat-u selam senin üzerine olsun! Ey Öncekilerin ve Sonrakilerin Efendisi, salat-u selam senin üzerine olsun! Hamd Alemlerin Rabbi Olan Allah İçindir!”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.