enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Cuma Hutbesi Konusu 26 Temmuz 2024! Bu Hafta Cuma Hutbesinin Konusu Ne?

Cuma Hutbesi Konusu 26 Temmuz 2024! Bu Hafta Cuma Hutbesinin Konusu Ne?
REKLAM ALANI
26.07.2024 09:13
11
A+
A-

Diyanet’in Bu Haftaki Cuma Hutbesi: “Cennet Vesilemizi Unutmayalım: Aile Büyüklerimiz”

Sevgili Müslümanlar,

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu haftaki cuma hutbesini “Cennet Vesilemizi Unutmayalım: Aile Büyüklerimiz” temasıyla duyurdu. Hutbenin tam metni cuma günü dinhizmetleri.diyanet.gov.tr adresinden erişilebilecek.

Aile Büyüklerimiz, Cennet Vesilemizin

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Hz. Ebubekir, Mekke’nin fethi günü ilk iş olarak yaşlı babasını Peygamber Efendimiz’e götürmüştü. Peygamberimiz, bu yaşlı adama saygı göstermiş ve onu İslam’a davet etmiş, o da Müslüman olmuştu.

Büyüklerimiz, bizi Allah’ın rızasına ulaştıran anahtarlar, rahmet ve mağfiret vesileleridir. Onlar, evimizin bereketi, sohbetimizin neşesi, varlıklarının huzuru ve yokluklarının acısıdır.

Büyüklerimize Saygı ve İlgi

Büyüklerimiz, bizi yetiştirdiler, bize rehberlik ettiler. Değerlerimizi bize aktardılar. Onlar, yaşayan tarihimiz ve hafızamızdır. Onlara saygı ve ilgi göstermek, geçmişimize sahip çıkmak ve geleceğimizden emin olmaktır.

Yalnızlaşan Büyükler

Ne yazık ki, günümüzde birçok büyük yalnızlığa terk ediliyor. Bayramlar ve tatiller, onları ziyaret etmek yerine eğlence fırsatları olarak görülüyor. Oysa biz, aile büyüklerimizle ilgilenmeyi emreden bir dinin mensuplarıyız.

Peygamberimiz, akrabalarımızla ilişkilerimiz ne kadar güçlü olursa, Rabbimizle bağımızın da o kadar kuvvetleneceğini söylemiştir. Anne ve babasını üzmeyenler için hayır dualarına mazhar olmak çok önemlidir.

Büyüklerimize Şefkat ve Merhamet

Yüce Allah, bize güçsüzken güç, yaşlıyken zayıflık verdiğini haber verir. Büyüklerimize şefkat ve merhametle davranmalı, onlara hoş sözler söylemeli ve kalplerini kırmamalıyız. Onların dualarını almalıyız.

Peygamberimiz, bir gence yaşlılara hürmet ederse, Allah’ın da ona yaşlandığında hürmet edecek birini vereceğini söylemiştir. Bütün insanlığa faydalı, değerlerine bağlı, anne ve babasına saygılı, büyüklerine hürmetkâr nesiller yetiştirmek için çalışmalıyız.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.