enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

CrowdStrike’ın CEO’su meğer daha önce de global bir krizin merkezindeymiş

CrowdStrike’ın CEO’su meğer daha önce de global bir krizin merkezindeymiş
REKLAM ALANI
21.07.2024 10:08
1
A+
A-

Özgünleştirilmiş Metin:

Dünyayı Sarsan Siber Kaos

Özet

Geçtiğimiz Cuma günü, dünya çapında büyük bir siber kaos yaşandı ve bu durum birçok sektörü olumsuz etkiledi. Kesintinin arkasında, CrowdStrike adı verilen bir yazılım firması vardı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

CrowdStrike’ın Rolü

Microsoft gibi birçok şirket tarafından kullanılan CrowdStrike, siber güvenlik alanında önemli bir konuma sahip. Ancak bir güncelleme hatasının ardından yaşanan kesinti, küresel çapta siber kaosa neden oldu.

Etki

Uzmanlar, kesintinin dünya çapında milyarlarca dolara mal olabileceğini ve etkisinin haftalarca sürmesini bekliyor. Windows makinelerinin %1’inden azı etkilense de, bu oran dünya çapındaki işletmeler üzerinde büyük bir etki yarattı.

Microsoft’un Açıklaması

Microsoft, kesintinin kritik hizmetler sunan birçok kuruluş tarafından CrowdStrike kullanımından kaynaklandığını belirtti.

CrowdStrike’ın Tepkisi

CrowdStrike CEO’su George Kurtz, sorunun çözüldüğünü ve etkilenen herkese özür dilediğini açıkladı. Ayrıca müşterilerinin tamamen korunduğunu vurguladı.

Kurtz’un Geçmişi

Bu, Kurtz’un yaşadığı ilk küresel kriz değil. 2010 yılında McAfee’de görev yaptığı sırada benzer bir teknoloji krizi yaşanmıştı.

CrowdStrike’ın Açıklaması

CrowdStrike, olayı araştırdıklarını ve süreçlerini iyileştirmek için gerekli adımları atacaklarını belirtti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.