enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

CHP’li Karatepe’den Şimşek ile görüşme sonrası açıklama

CHP’li Karatepe’den Şimşek ile görüşme sonrası açıklama
REKLAM ALANI
24.06.2024 12:43
1
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe’nin Görüşmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, dört saatten fazla süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, asgari ücret, emekli aylıkları, tarımsal destekler ve vergi sistemi gibi konular ele alındı.

Karatepe, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, taleplerinin karşılık bulmadığını belirtti. Hükümetin faturayı vatandaşa çıkarmakta ısrar ettiğini ifade etti.

Asgari ücrete ara zam yapılmamasını şiddetle reddeden Karatepe, asgari ücretin satın alma gücünün azaldığına dikkat çekti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Emekli aylıklarına enflasyon kadar zam yapılmasının yetersiz olduğunu belirten Karatepe, refah payının da eklenmesi gerektiğini kaydetti.

Memur ve memur emeklisi maaşlarındaki yüzde 20’lik artışın yeterli olmadığını vurgulayan Karatepe, memur emekli aylıklarına seyyanen zam istedi.

Tarımın ulusal güvenlik meselesi olduğunu belirten Karatepe, vatandaşların uygun maliyetle gıdaya ulaşması gerektiğini ifade etti. Tarımsal desteklerin yasal oranda sağlanmadığını ve tarımsal ithalatın yurt dışı çiftçilerine fayda sağladığını söyledi.

Buğday ve çay için açıklanan alım fiyatlarının düşük olduğunu belirten Karatepe, vergi sistemindeki adaletsizliğe dikkat çekti. Düşük gelirli vatandaşların üzerindeki vergi yükünün ağır olduğunu ifade etti.

Vergi dilimlerinin belirlenmesinde asgari ücretin düşülmesi gerektiğini belirten Karatepe, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarındaki yüksek faiz oranlarının ve vergilerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.