enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

CHP’den Kemal Kılıçdaroğlu ve Tanju Özcan açıklaması

CHP’den Kemal Kılıçdaroğlu ve Tanju Özcan açıklaması
REKLAM ALANI
11.07.2024 22:34
1
A+
A-

CHP, Kılıçdaroğlu-Özcan Tartışmasına Müdahale Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yönelik sert ifadeler kullandıktan sonra Özcan da Kılıçdaroğlu’nun sözlerine yanıt vermişti. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, karşılıklı açıklamalar üzerine bir mesaj paylaşarak parti tutumunu açıkladı.

Eski Genel Başkana Saygısızlık

“Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan’ın önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sosyal medyada eleştiri sınırlarını aşan kırıcı ve rencide edici ifadeler kullanmasına derin bir üzüntüyle tanık olduk.” Yücel, CHP’nin cumhuriyet değerlerine ve Atatürk ilkelerine bağlı bir parti olduğunu vurguladı. “Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilleri, kişilere değil, öncelikle Anayasamıza, milletimize ve partimizin ilkelerine bağlıdır.”

Eleştiri Sınırları

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yücel, eleştiri yapılmasının meşru olduğunu ancak saygı sınırları içinde kalınması gerektiğini belirtti. “Herkesin fikirlerini özgürce ifade etme hakkı olmasına rağmen, eski Genel Başkanımız hakkında eleştiri sınırlarını aşan bir üslup kullanılması kesinlikle kabul edilemez.”

Konunun Değerlendirilmesi

CHP Sözcüsü, Kılıçdaroğlu’nun tartışmalı ifadelerini tekzip ettiğini hatırlattı. “Buna rağmen, konuyu köpürtmeye yönelik açıklamaları iyi niyetli bulmuyoruz. Meseleyi partimizin yetkili kurullarında değerlendireceğiz.”

Parti Birliği

CHP Sözcüsü, karşılıklı açıklamaların parti birliğine zarar verdiğini ifade ederek, “Partililerimizin, şahsi fikir ayrılıklarını aşarak parti ilkeleri doğrultusunda hareket etmelerini rica ediyoruz.”

Atatürk İlke ve İnkılapları

CHP’nin, Atatürk’ün izinde, cumhuriyetçi ve laik bir parti olduğunu vurgulayan Yücel, “Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin aydınlık geleceği için çalışmaya devam edecektir.”

Uzlaşma Çağrısı

Yücel, tarafların uzlaşma yoluna gitmesi çağrısında bulundu. “Partililerimizden bu hassas süreçte birlik ve bütünlük içinde hareket etmelerini bekliyoruz.”

Parti Kurullarının Rolü

CHP Sözcüsü, parti kurullarının, karşılıklı açıklamaların değerlendirilmesinde önemli bir rol üstleneceğini belirtti. “Parti kurullarımız, parti disiplinine ve parti birliğine uygun bir şekilde hareket edeceklerdir.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.