enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Çarpıcı iddia: Demokratların ittifakı, First Lady’lerin savaşıyla çatırdadı

Çarpıcı iddia: Demokratların ittifakı, First Lady’lerin savaşıyla çatırdadı
REKLAM ALANI
06.07.2024 15:26
1
A+
A-

Eski Dostlardan Soğuk Savaş: Obama Ailesi, Biden’ı Desteklemekten Çekiliyor

Eski Başkan Donald Trump ile girdiği başkanlık tartışmasındaki gafları sonrasında “yarıştan çekil” çağrılarına maruz kalan ABD Başkanı Joe Biden, Obama Ailesi ile arasının açıldığı iddialarıyla karşı karşıya.

İngiliz The Telegraph gazetesinin haberine göre, 81 yaşındaki Biden’ın eşi Jill Biden ve eski First Lady Michelle Obama arasında giderek büyüyen bir soğukluk var. Axios’un ilk olarak gündeme getirdiği habere göre, Jill Biden’ın eşini başkanlık koltuğunda tutma çabaları arasında Michelle Obama ile gerilimli bir ilişki yer alıyor.

Habere göre, Biden’ın 2017’ye kadar yardımcılığını yürüttüğü eski Başkan Barack Obama ve eşi Michelle, Biden çiftinin eski gelinleri Kathleen Buhle’ye olan davranışlarından rahatsız. Hunter Biden ile 1993’te evlenip 2017’de boşanan Buhle, Biden ailesinin kendisini dışlaması ve Hunter Biden’ın evlilik dışı 5 yaşındaki kızını uzun süre kabul etmemesinden duyduğu rahatsızlığı ses getiren bir röportajda dile getirmişti.

The Telegraph’ın haberinde Michelle Obama’nın, Biden Ailesi’nin Buhle’ye yönelik dışlayıcı davranışlarından ve Hunter Biden’ın evlilik dışı doğan kızını reddetmesinden mutsuz olduğu belirtiliyor. Obama, bu nedenle Biden’ın seçim kampanyasından uzak duruyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Demokrat Parti’de büyük bir popülerliğe sahip olan eski First Lady, daha önce Biden’ın seçim kampanyalarına destek vermişti. Ancak Barack Obama’ya eşlik etmemesi dikkat çekerken, Michelle Obama’nın Buhle ile son zamanlarda yakınlaştığı ve çocuklarının aynı okula gittiği de ortaya çıktı.

Siyasi stratejist Matthew Klink, The Telegraph’a yaptığı açıklamada, “Joe Biden sürekli gaflar yapıyor ve bu durum Barack Obama’yı rahatsız ediyor” dedi. Obama, 2016’da Biden’ın başkanlık yarışında rakibi Hillary Clinton’ı desteklemesi nedeniyle Biden ailesi ile arasına mesafe koymuştu.

Obama Ailesi’nin desteğini kaybeden Biden, aynı zamanda hafızası ve zihinsel keskinliğiyle ilgili soruları da cevaplamak zorunda kalıyor. Cumhuriyetçi rakibi Florida Valisi Ron DeSantis’in, Biden’ın yaşına ve zihinsel sağlığına yönelik saldırıları, başkanlık kampanyasının gidişatını belirleyebilir.

Biden, Cumhuriyetçi rakibi Trump ile girdiği başkanlık tartışmasındaki gaflarına rağmen yarışta kalmakta kararlı olduğunu ifade etti. Ancak Obama Ailesi’nin desteğinden mahrum kalması ve sağlık sorunlarıyla ilgili endişelerin artması, onun tekrar seçilme şansını önemli ölçüde azaltabilir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.