enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

CANLI | NATO Zirvesi başladı! İşte anbean yaşanan gelişmeler

CANLI | NATO Zirvesi başladı! İşte anbean yaşanan gelişmeler
REKLAM ALANI
10.07.2024 08:11
1
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi İçin Washington’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere ABD’nin başkenti Washington’a geldi. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Andrew W. Mellon Auditorium’da düzenlenen NATO’nun 75. Yıl Anma Etkinliğine katıldı. Etkinliğe katılan devlet ve hükümet başkanları, başlangıçta toplu fotoğraf çektirdi.

Programda, İkinci Dünya Savaşı, NATO’nun kuruluşu, Bosna Savaşı, Kırım’ın ilhakı ve Rusya-Ukrayna Savaşı gibi çeşitli olaylara ilişkin görüntülerin yer aldığı bir video gösterildi. Etkinlikte, ABD Başkanı Joe Biden ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg açılış konuşmaları yaptı.

Erdoğan, görüşmede Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ı kabul etti. Görüşmede, Türkiye ve Macaristan arasındaki ikili ilişkiler, Türkiye’nin AB üyelik süreci ve bölgesel ve küresel konular ele alındı. Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin, Ukrayna-Rusya savaşı ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sona ermesi için barışçıl çabalarını sürdürdüğünü ve uluslararası toplumun bu bölgelerde barışın sağlanması için çabalarını artırması gerektiğini belirtti.

Erdoğan, görüşmede Macaristan’ın AB dönem başkanlığında Türkiye’nin, AB üyelik sürecinin canlandırılması ve ilişkilerin ilerletilmesi açısından destek beklediğini ifade etti. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da hazır bulundu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile bir araya geldi. Görüşmede, ikili ilişkiler, Rusya-Ukrayna Savaşı, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği ve bölgesel konular ele alındı. Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin NATO üyesi ülkelerle savunma sanayiinde işbirliği yapmak istediğini belirtti. Erdoğan ayrıca Türkiye ve ABD’nin ortak çıkar ve değerler doğrultusunda işbirliğini artırması gerektiğini vurguladı.

Biden, Türkiye’nin NATO müttefiki olarak önemine dikkat çekerek, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın devam etmesinin önemine değindi. Biden, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusundaki endişelerini anladığını ancak bu ülkelerin NATO üyeliğinin hem Türkiye hem de NATO açısından olumlu olacağına inandığını ifade etti.

Görüşmede, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake da hazır bulundu.

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, Washington’da devam ediyor. Zirve’de, liderler NATO’nun geleceği, Rusya-Ukrayna Savaşı ve diğer güvenlik konularını ele alıyorlar.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.