enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

CANLI I İran-İsrail geriliminde son durum! Tahran’ın yanıtı ne olur? Öne çıkan 3 iddia…

CANLI I İran-İsrail geriliminde son durum! Tahran’ın yanıtı ne olur? Öne çıkan 3 iddia…
REKLAM ALANI
08.08.2024 10:06
6
A+
A-

Paragraf 1:

Beyaz Saray yetkilileri, ABD’nin İran’ın İsrail’i sorumlu tuttuğu Hamas lideri İsmail Haniye’ye suikastına karşı misilleme yapmasını önlemeye yönelik diplomatik çabalarının başarılı olduğunu belirtiyor. Habere göre ABD’nin bölgeye asker göndermesi ve saldırının İran’ın yeni hükümeti için ciddi sonuçlara yol açacağı uyarısında bulunmasının Tahran yönetiminin planlarını gözden geçirmesine yol açtığı iddia ediliyor.

Paragraf 2:

Amerikan istihbaratına dayandırılan bir habere göre İran’ın İsrail’e karşı saldırıya geçmesi beklenenden daha uzun sürüyor. Son bilgilere göre İran’ın olası saldırısının perşembe veya cuma gününe kadar ertelenmiş olabileceği belirtiliyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Paragraf 3:

İsrailli Haaretz gazetesine göre ‘bekleyiş’ de uygulanan stratejinin bir parçası olabilir. Uzun bekleme süresiyle İsrail’in sinirlerinin bozulması ve misillemeyi beklerken kaynaklarını tüketmesi hedefleniyor. Ayrıca Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Sergey Şoygu’nun Tahran ziyaretinde İranlıların Ruslardan gelişmiş hava savunma sistemleri ve savaş uçağı satın almak istedikleri, ancak bu tür satın alımların uzun zaman alacağı belirtiliyor.

Paragraf 4:

Bu arada Mısır, tüm havayollarına üç saat boyunca İran hava sahasından uzak durmaları için uyarıda bulundu. Uyarının İran tarafından yapıldığı açıklandı.

Paragraf 5:

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında 6 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırılarda hedef alınan evlerde yaşayan ailelerin isimleri ve konumları belirtiliyor.

Paragraf 6:

6 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında yaklaşık 40 bin Filistinlinin hayatını kaybettiği, 91 binden fazla kişinin yaralandığı ifade ediliyor. Enkaz altında binlerce ölü olduğu ve sivil altyapının da hedef alındığı belirtiliyor.

Paragraf 7:

İran’ın BM Daimi Temsilcisi, Tel Aviv yönetiminin Gazze’deki saldırılarını kalıcı olarak durdurması halinde Tahran’ın İsrail’e saldırı niyetinden vazgeçeceğine dair iddialara ilişkin ülkesinin önceliğinin saldırıların sona ermesi, İsrail’in cezalandırılması ve saldırıların tekrarını önleme olduğunu açıklıyor.

Paragraf 8:

İsrailli emekli Tümgeneral, İran ve Hizbullah’a yönelik herhangi bir önleyici saldırının bölgesel bir savaşa yol açacağını ve İsrail ordusunun altından kalkamayacağını belirterek, Tel Aviv’in ABD desteği olmadan buna giremeyeceğini ifade ediyor. Tümgeneral, İsrail ordusunun bölgesel bir savaşla tek başına mücadele edemeyeceğini, ABD’nin yardımına ihtiyacı olduğunu vurguluyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.