enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bunama riskini azaltan altı yaşam tarzı önerisi

Bunama riskini azaltan altı yaşam tarzı önerisi
REKLAM ALANI
23.07.2024 11:48
1
A+
A-

Demansa Yakalanma Riskinizi Azaltın

Beyni etkileyen ve hafıza kaybı ile bağımsızlığın azalmasına neden olan bunama hastalığı giderek yaygınlaşıyor. Arttığı belirtilen oranların arkasında yaşlanan nüfus, semptomların bilinirliğinde artış ve riski artıran faktörlerin yaygınlığı yatıyor.

Neyse ki uzmanlar, bunama riskinizi yaşam tarzı değişiklikleriyle önemli ölçüde azaltabileceğinizi söylüyor.

Yakın zamanda Çin’de yapılan bir araştırmada, yüzlerce kişinin yaşam tarzlarının sağlıklılığı değerlendirildi. Çeşitli faktörlere göre sıfır ila altı arasındaki bir puan verildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Araştırma başladığında demans olmayan ve 60 yaş üstü olan 2.537 gönüllü iki yıl takip edildi. Sonuçlar, toplam en az dört puan alan katılımcıların, daha az puan alanlara göre bilişsel gerileme belirtileri gösterme olasılığının %29 daha düşük olduğunu gösterdi.

Çalışmada, haftada en az 3 gün egzersiz yapmak, sigara içmemek, nadiren alkol tüketmek, sosyalleşmek, beyni meşgul eden aktiviteler yapmak ve kaliteli uyku almak gibi faktörler puanlamada dikkate alınmıştır.

Araştırmacılar, puandaki her bir artışın bilişsel gerileme riskini %18 oranında azalttığını belirtiyor.

Bilim insanları, yaşlanma sürecinde ortaya çıkan risk faktörlerinin bilincinin artırılmasının, kişilerin bunamayı önlemek için gerekli adımları atmasına yardımcı olabileceğini umuyorlar.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.