enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bornova’da ‘yönetim’ krizi! AK Parti meclisi terk etti

Bornova’da ‘yönetim’ krizi! AK Parti meclisi terk etti
REKLAM ALANI
07.08.2024 12:18
0
A+
A-

Bornova’da Yönetim Krizi: AK Parti Meclisi Terk Etti

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Ağustos ayı meclis toplantısına katılmayınca, onun yerine Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkanvekili Tansel Ertürk’ün toplantıya başkanlık etmesi tartışmalara neden oldu.

AK Parti Grubu, Ertürk’ün toplantıya başkanlık etmesine karşı çıktı. Grup üyesi Sait Tatlı, Meclis Başkanvekili varken Belediye Başkan Vekilinin meclis toplantısına başkanlık etmesinin yasalara aykırı olduğunu savundu. Tatlı, “Belediye Başkan Yardımcılığı ayrı, Meclis Başkan Vekilliği ayrıdır. Eğer her iki meclis başkan vekili de o oturumda yoksa, divan katip üyeleri tutanak tutar ve meclis yapılmaz.” dedi.

Ertürk ise, “Belediyeler Kanunu’nun 40. Maddesi’ne göre, başkan yokken vekaleten bir başkan vekili atanır ve yetkileri ona verilir. Yönetimde herhangi bir sorun görmüyorum.” şeklinde konuştu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

AK Partili Tatlı, Ertürk’e yanıt vererek şunları söyledi: “Belediye Kanunu’ndan bahsediyorum. Başkan Vekili belediyede yetkilidir. Meclisi Başkan Vekili yönetecekse, biz neden Meclis Başkanvekili seçtik? Bu konu tutanaklara alınsın, sonra biz meclisi terk edeceğiz.”

AK Parti Grubu’nun itirazına rağmen Ertürk toplantıya başkanlık yapmaya devam etti. Bunun üzerine AK Partili Tatlı, 5393 sayılı yasanın 19. Maddesi’ne göre, belediye başkanının olmadığı durumlarda meclisi birinci başkanvekili, onun da olmadığı durumlarda ikinci başkanvekili, onun da olmadığı durumlarda divan tarafından seçilen birinin yöneteceğini belirtti. Tatlı, “Kanun maddesi o kadar açık ki, yoruma bile gerek yok.” dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Grubu, meclis toplantısını terk etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.