enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Besmele Okunuşu ve Anlamı, Bismillah Ne Demek? Bismillahirrahmanirrahim Türkçe Anlamı ve Yazılışı

Besmele Okunuşu ve Anlamı, Bismillah Ne Demek? Bismillahirrahmanirrahim Türkçe Anlamı ve Yazılışı
REKLAM ALANI
06.08.2024 15:55
2
A+
A-

Besmele: Anlamı ve Önemi

Kur’an-ı Kerim’de her surenin başında yer alan besmele, Peygamber Muhammed’in (s.a.v.) bereketsiz ve sonuçsuz kalacağına inandığı, besmele ile başlamayan işleri ifade eder. Müslümanlar için çok önemli olan besmele, günlük hayatın ayrılmaz bir parçasıdır.

Besmele’nin Türkçe Anlamı

“Bismillahirrahmanirrahim” anlamına gelen besmele, “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla” olarak tercüme edilebilir.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Hadiste Besmele

Peygamber Muhammed (s.a.v.), besmele ile başlanmayan hiçbir işin bereketli ve verimli olmayacağına dair bir hadis söylemiştir. Bu hadis ve Muhammed’in uygulamaları, Müslümanlar arasında besmeleyi hem sözlü hem de yazılı olarak sıklıkla kullanmalarına neden olmuştur.

Besmele’nin Kullanım Alanları

Besmele, yazıların başında, teberrüken, usulen ve tezyini olarak çeşitli şekillerde kullanılır. Mektublar, belgeler, metinler ve hat sanatı eserleri gibi yazılı malzemelerde yaygın olarak yer alır.

** تاریخی Gelişimi**

Neml suresindeki bir ayette besmeleyi Hz. Süleyman’ın Belkıs’a gönderdiği mektubun başında kullandığı belirtilmektedir. Bu, İslam’ın başlangıcından itibaren tüm belgelerin besmele ile başlaması geleneğini başlatmıştır. Muhammed, resmi ve özel yazışmalar, anlaşmalar ve vergilendirme belgeleri dahil olmak üzere tüm yazılarda besmele kullanmış ve bunu yapmayı emretmiştir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.