enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C

Bakan Uraloğlu’nun katılımıyla İznik Çevre Yolu hizmete girdi

Bakan Uraloğlu’nun katılımıyla İznik Çevre Yolu hizmete girdi
REKLAM ALANI
21.09.2024 17:12
4
A+
A-

İznik Çevre Yolu Açıldı

İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi büyük şehirlerden günübirlik ziyaretçi akınına uğrayan İznik ilçesinin ulaşımını iyileştirmek için yapılan 7,3 kilometrelik çevre yolu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla hizmete girdi.

Daha Hızlı ve Ekonomik Ulaşım

Çevre yolu projesi kapsamında beş farklı seviyeli kavşak, 29 metrelik çift köprü, dokuz alt geçit ve dört tarımsal alt geçit köprüsü inşa edildi. Bu sayede İznik şehir merkezinden geçiş süresi 15 dakikadan dört dakikaya indirildi. Bu da yıllık 241 milyon lira zamandan ve altı milyon lira akaryakıttan tasarruf sağlayacak.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Çevreci Faydaları

Çevre yolu, araçların şehir merkezinden uzaklaştırılmasıyla araç emisyonlarının azaltılmasına da katkıda bulunacak. Uraloğlu, çevre yolunun araç emisyonlarını 410 ton azaltacağını ve böylece doğanın korunmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye Yüzyılı Vizyonu

Bakan Uraloğlu, “Türkiye Yüzyılı Vizyonumuzu rehber edinerek, yarının ihtiyaçlarını karşılayacak adımları atıyoruz” dedi. Ülkeyi baştan başa yüksek standartlı yol ağıyla kuşattıklarını belirtti. 2002’de bölünmüş yol uzunluğunun 6 bin 101 kilometre olduğunu, bugün 29 bin 500 kilometrenin üzerine çıktığını vurguladı.

İznik’in Ulaşım Gücü Arttı

Uraloğlu, İznik Çevre Yolu’nun İznik’in ulaşım altyapısını güçlendireceğini ve turizm faaliyetlerini canlandıracağını söyledi. Projenin 19 milyar 79 milyon lira bedelle gerçekleştirildiğini belirtti.

Diğer Ulaşım Projeleri

Uraloğlu, Bursa’da devam eden diğer ulaşım projelerinden de bahsetti. Teknosab Kavşağı ile Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin İstanbul-İzmir Otoyolu’na ve Bursa-Karacabey Devlet Yolu’na bağlanacağını söyledi. Görükle D-200 Kavşağı’nın köprülü kavşağa dönüştürüleceğini ve geçiş süresinin 20 dakikadan bir dakikaya indirileceğini belirtti.

Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı

Uraloğlu, Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı’nın çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Hattın Osmaneli-Bursa kesiminin 2025’te, Bursa-Bandırma kesiminin ise 2028’de tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metrosu

Bursa’daki önemli ulaşım projelerinden biri de Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı olduğunu söyleyerek, projenin 2025’te tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.