enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bakan Osman Aşkın Bak, Kazakistan’da Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü!

Bakan Osman Aşkın Bak, Kazakistan’da Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü!
REKLAM ALANI
09.09.2024 13:57
4
A+
A-

Kazakistan’da 5. Dünya Göçebe Oyunları’nın Resmî Açılış Töreni Gerçekleşti

Kazakistan’ın başkenti Astana’daki Astana Arena Stadyumu’nda, “Büyük Bozkırda Buluşma” sloganıyla düzenlenen 5. Dünya Göçebe Oyunları’nın resmî açılış töreni yapıldı.

Türkiye’den Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan törene katılanlar arasındaydı.

Bakan Bak, açılış töreni öncesinde Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile birlikte Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile görüştü.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Katılımcı ülkelerin bayraklarının ve takımların resmi geçidiyle başlayan açılış töreninde, Kazakistan milli marşı okundu ve Cumhurbaşkanı Tokayev açılış konuşmasını yaptı.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Tokayev, uluslararası ölçekteki bu etkinliğe katılan kardeş devletlerin liderlerine teşekkür etti. Göçebe uygarlığının doğduğu ve geliştiği toprakların şimdiki Kazakistan sınırları olduğunu vurguladı ve göçebelerin binicilik kültürünün temelini oluşturduğunu söyledi.

Tokayev, Kazak topraklarının dünyaya Farabi ve Hoca Ahmet Yesevi gibi bilim ve hümanist fikirlerin gelişmesine önemli katkılar sağlamış seçkin şahsiyetleri kazandırdığına da değindi. Ayrıca, Kazak bozkırlarında çeşitli zamanlarda Hun İmparatorluğu, Türk Kağanlıkları, Altın Ordu ve Kazak Hanlığı’nın yükseldiğini belirtti.

Dünya Göçebe Oyunları’nın uluslararası dayanışmayı güçlendireceğine inandığını belirten Tokayev, oyunlara katılan sporculara başarılar diledi.

Bilal Erdoğan’ın Açılış Töreni Konuşması

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, törende dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen geleneksel sporculara hitap etti.

Erdoğan, konuşmasında oyunların sadece sporcular için değil, Türkiye ve Kazakistan başta olmak üzere tüm ülkeler arasında yeni dostluklar, işbirlikleri ve kültürel alışverişlerin başlangıcı olacağına inandığını söyledi.

Geleneksel sporların kurumsallaşmasının yanı sıra dilde, fikirde ve işte birlik açılımlarının da önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kardeşlik çatısı altında geleceğe yürümesinin ümit verici olduğunu belirtti.

Erdoğan ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geleneksel sporlara verdiği desteğin kendileri için büyük bir güç kaynağı olduğunu söyledi.

Gazze’de yaşanan soykırıma da değinen Erdoğan, dayanışmanın ve merhametin yüksek olduğu bu organizasyonda, tüm insanlık için barış, kardeşlik ve huzur diledi.

Açılış Töreni Beğeni Topladı

  1. Dünya Göçebe Oyunları’nın açılış törenine göçebelerin zengin tarihi, kültürü ve geleneklerini canlandıran renkli sahneler damga vurdu. Özellikle Sakalar dönemi, Tarihi İpek Yolu ve Türk halklarının eski savaş geleneklerinin yer aldığı sahneler seyircilerin büyük beğenisini topladı.

Yaklaşık 2,5 saat süren tören, Kazak sanatçı Dimaş Kudaybergen’in sahnesiyle sona erdi.

Büyük Bozkırda Buluşma

“Dünyadaki geleneksel sporların olimpiyatları” olarak 2 yılda bir düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları’nın 5’incisi, 13 Eylül’e kadar “Ulu Dala Dübiri” (Büyük Bozkırda Buluşma) sloganıyla Astana’da devam edecek.

İlk 3’ü Kırgızistan’ın Çolpan Ata şehrinde, 4’üncüsü İznik’te düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları’nın 5’incisi, yaklaşık 90 ülkeden 2 binden fazla geleneksel sporcunun katılımıyla ilk kez bir başkentte yapılıyor.

Oyunlar kapsamında başta at üstünde oynanan oyunlar olmak üzere geleneksel entelektüel oyunlar, dövüş sanatları, okçuluk ve kuş avcılığı da dahil 21 geleneksel spor dalında müsabakalar yapılacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.