enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Bakan Kurum; “Ebrar Sitesi’nin yerine yaptığımız 770 konut yıl sonunda teslim”

Bakan Kurum; “Ebrar Sitesi’nin yerine yaptığımız 770 konut yıl sonunda teslim”
REKLAM ALANI
23.08.2024 15:17
3
A+
A-

Kahramanmaraş’ta Deprem Sonrası Yapılan Çalışmalar

Kahramanmaraş’ı vuran depremlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bölgedeki çalışmaları yerinde inceledi. Bakan Kurum, depremzedeler için inşa edilen konut ve iş yerlerinin son durumunu değerlendirdi. Ayrıca en çok can kaybının yaşandığı Ebrar Sitesi’nin yıkılan yerine yapılan konutların inşaatını da gözlemledi.

Ebrar Sitesi’nin Yerine 770 Konut Yıl Sonunda Teslim

Ebrar Sitesi inşaatında basına açıklama yapan Bakan Kurum, çalışmaların hızla ilerlediğini belirtti. “Ebrar Sitesi’nin yerine yaptığımız yaklaşık 770 konutu az önce inceledik. Vefat eden vatandaşlarımızı geri getiremeyiz, ancak onların emaneti olan siteyi ayağa kaldırmak bizim için çok önemli. Bu nedenle, yıl sonuna kadar Ebrar Sitesi’ni tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Depremin yıldönümü olan 6 Şubat’ta vatandaşlarımız evlerine kavuşmuş olacak.”

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Son Afetzede Evinde Oturana Kadar Çalışmalar Devam Edecek

Kurum, depremden bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. “11 ili ayağa kaldırmak ve depremzedeleri yeni evlerine kavuşturmak için 153 bin işçi, mühendis ve mimar aralıksız çalışıyor. Son afetzede evine girene kadar çalışmalarımız sürecek. 11 ilde 302 bin yeni konut ve iş yeri inşaatına başladık ve 76 bin tanesini vatandaşlarımıza teslim ettik. Eylül ayında Cumhurbaşkanı’nın katılımıyla kura çekilecek ve bu sayı 100 bine ulaşacak. Yıl sonunda hedefimiz en az 200 bin vatandaşımızın yeni konutlarında oturmasını sağlamak. 2025 yılına geldiğimizde ise 11 ildeki tüm depremzedelerin güvenli konutlara yerleşmesini planlıyoruz.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.