enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0778
EURO
38,0489
ALTIN
2.833,75
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bakan Kacır: Avrupa’nın 2’ncisi, dünyanın ise 8’ inci büyük çelik üreticisi konumundayız

Bakan Kacır: Avrupa’nın 2’ncisi, dünyanın ise 8’ inci büyük çelik üreticisi konumundayız
REKLAM ALANI
19.09.2024 13:07
4
A+
A-

Ankiros Demir-Çelik Fuarı’nda Bakan Kacır’ın Metal Sektörüne İlişkin Değerlendirmeleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankiros Demir-Çelik Fuarı’nın açılışında konuştu. Demir-çelik ve döküm sektörlerinin önemine değinen Bakan Kacır, bunların “güçlü sanayi, güçlü Türkiye” vizyonunu temsil ettiğini belirtti.

Demir-Çelik Sektörünün Başarısı

Kacır, Türkiye’nin dünyanın önde gelen çelik üreticilerinden biri olduğunu vurguladı. Ülkenin yıllık 60 milyon ton üretim kapasitesine sahip olduğunu ve dünyanın sekizinci büyük çelik üreticisi konumunda bulunduğunu söyledi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Döküm Sektörünün Gururu

Döküm sektörünü de öven Kacır, bu sektörün de dünya standartlarının üzerinde olduğunu ifade etti. Üretim teknolojisi ve kalitesinin yüksek olduğunu ve birçok alana ürün sağladığını belirtti. Türkiye’nin bu alanda Avrupa’da ikinci, dünyada yedinci en büyük döküm üreticisi olduğunu söyledi.

Metal Sanayinin Değişimi

Kacır, metal sanayinin önemli değişimler yaşadığını kaydetti. Sürdürülebilirlik, verimlilik ve yeşil dönüşüm gibi konuların sektörün geleceği için belirleyici olacağını söyledi. Temiz üretimin öneminin arttığını ve iklim değişikliğiyle mücadele politikalarının hız kazandığını belirtti.

Yeşil Dönüşümün Önemi

Türkiye’nin 2053 yılına kadar net sıfır emisyon hedeflediğini hatırlatan Kacır, yeşil dönüşüm yatırımlarının önemine dikkat çekti. Düşük Karbonlu Yol Haritası hazırladıklarını ve 2053 yılına kadar ilgili sektörlerde 71 milyar dolarlık yatırım ihtiyacı öngördüklerini söyledi.

Yerli ve Milli Üretim

Kacır, metal sanayinde yerli ve milli üretimin vazgeçilmez olduğunu vurguladı. Özellikle vasıflı çeliklerin üretiminin artırılmasının sektörün geleceği için önemli olduğunu belirtti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.