enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bakan Güler duyurdu: F-16’larla ilgili görüşmeler hep olumlu gelişti

Bakan Güler duyurdu: F-16’larla ilgili görüşmeler hep olumlu gelişti
REKLAM ALANI
14.08.2024 23:06
2
A+
A-

Başlık: Bakan Güler: Terörle Mücadelede En Yoğun Faaliyetleri İcra Ediyoruz

Giriş: Bakan Güler, Habertürk televizyonuna gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı. Türkiye’nin yürüttüğü terörle mücadele operasyonlarına ilişkin olarak Güler, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin son derece yoğun ve etkili faaliyetler yürüttüğünü belirtti.

Türkiye’nin Terörle Mücadelesi: Güler, PKK terör örgütünün Türkiye için büyük bir sorun oluşturduğunu vurguladı. En kısa zamanda, örgütü tarih sayfalarına gömeceklerine inandığını ifade etti. Komanda tugayı sayısını 20’ye çıkardıklarını ve kapsamlı operasyonlar başlattıklarını dile getiren Güler, terör örgütünü çaresiz bir duruma düşürdüklerini söyledi. Güvenlik kuvvetlerinin mücadelesinin son derece etkili olduğunu ve örgütün Türk topraklarından çekilmek zorunda kaldığını belirtti.

“Teröristlerin Türk Adaletine Teslim Olmaları Gerekiyor”: Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonlarına yönelik açıklama yapan Güler, teröristlerin Türk adaletine teslim olmaları gerektiğini vurguladı. Bu yıl çok sayıda teröristin örgüttten kaçtığını ve Türk askerinin teslim olan kimseye el kaldırmadığını söyledi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Irak ve Kürt Bölgesel Yönetimi ile İşbirliği: Irak makamlarıyla PKK’ya karşı ortak harekat merkezi kurulması konusunda gelinen aşamanın olumlu olduğunu belirten Güler, Irak hükümetinin PKK’nın ülkede kurduğu 3 partiyi yasakladığını ve mal varlıklarına el koyduğunu kaydetti. Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (KYB) terör örgütüyle arasına mesafe koyup koymadığı sorusuna Güler, KYB’nin terör örgütüyle ilişkilerini geliştirmeye devam ettiğini ifade etti.

Suriye ve Bölge Güvenliği: Güler, Suriye’deki huzur ortamı için Suriye rejiminin şartları yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Barış Kalkanı operasyonlarıyla Suriye sınırında huzur ve güvenlik sağladığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölgede barış ve huzur için büyük çaba sarf ettiğini söyledi.

ABD ve Teröre Desteği: ABD’nin terör örgütü YPG’ye hava savunma sistemleri sağlamasına ilişkin olarak Güler, bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti. ABD’li yetkililere, PYD’nin PKK’nın ta kendisi olduğunu açıkça söylediğini vurguladı.

F-16 Tedarik Süreci ve Diğer Savunma Sanayii Konuları: F-16 tedarik sürecine ilişkin olarak Güler, görüşmelerin olumlu ilerlediğini ve ABD’li yetkililerin konuyu olumlu değerlendirdiklerini söyledi. Eurofighter uçaklarının temini konusunda da son aşamaya yaklaştıklarını dile getirdi.

Diğer Gündem Maddeleri: Yunanistan Sağlık Bakanı’nın Türkiye’ye yönelik açıklamalarını eleştiren Güler, Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırıları kınadı. Türkiye’nin Lübnan’da yaşayan Türk vatandaşlarını tahliye etmeye hazır olduğunu belirtti.

Çelik Kubbe Projesi: Bakan Güler, Çelik Kubbe projesinin Türk savunma sanayisi için büyük bir fark yaratacağını vurguladı. Türkiye’nin, ihtiyaç duyduğu birçok sistemini kendi tesislerinde üretebildiğini ve Çelik Kubbe’nin entegrasyonunu sağlayacağını söyledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.