enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2421
EURO
37,2244
ALTIN
2.987,24
BIST
8.859,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Çok Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
20°C

Bakan Bayraktar’dan SABAH’a özel açıklamalar: Oruç Reis Ekimde Somali’ye gidiyor

Bakan Bayraktar’dan SABAH’a özel açıklamalar: Oruç Reis Ekimde Somali’ye gidiyor
25.09.2024 16:48
7
A+
A-

Başlık: Bakan Bayraktar: Oruç Reis Ekim’de Somali’ye Gidiyor

Giriş:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Birleşmiş Milletler (BM) kapsamında enerji alanındaki yatırımcılarla bir araya geldi. Bakan Bayraktar, BM enerji gündeminin öncelikli konularından birinin iklim değişikliğiyle mücadele olduğunu belirtti.

Türkiye’nin Enerji Hedefleri:

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin kendi karalarındaki ve deniz yetki alanlarındaki arama faaliyetlerinin önemini vurguladı. Sakarya gaz sahasındaki üretimi artırmaya çalıştıklarını ve yeni keşifler için çabaladıklarını ifade etti. Ancak Türkiye’nin farklı coğrafyalarda da varlıklara sahip olması gerektiğini vurguladı. Azerbaycan ve Irak’taki ortaklıkların yanı sıra Oruç Reis sismik gemisinin Somali’de arama çalışmaları yürüteceğini belirtti.

Oruç Reis’in Somali’ye Hareketi:

Oruç Reis araştırma gemisinin eylül sonu veya ekim başında Türkiye’den hareket ederek ekim sonuna kadar Somali’ye ulaşması bekleniyor. Kasım ayından itibaren gemide çalışmaların başlaması planlanıyor.

Sakarya Gaz Sahası Üretimi:

Sakarya gaz sahasında şu anda günlük 6 metreküp gaz üretimi yapılıyor. Bakan Bayraktar, bu üretimi önümüzdeki aylarda günlük 10 milyon metreküpe çıkarmayı ve 2025’in başında yüzer üretim platformunun devreye girmesiyle bu rakamı 20 milyon metreküpe çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Bu üretim, yaklaşık 8,5 milyon hanenin doğalgaz ihtiyacını karşılayacak.

Enerjide İklim Değişikliğiyle Mücadele:

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin 2053 yılında karbon nötr bir ekonomi olması hedefi doğrultusunda yatırımcılara fırsatlar sunulacağını dile getirdi. Yenilenebilir enerji, nükleer enerji ve çevre dostu yakıtlar gibi alanlarda yatırımlar teşvik edilecek.

ABD ile LNG Anlaşması:

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin Avrupa’nın dördüncü büyük doğalgaz pazarı olduğunu ve ülkenin gaz ihtiyacını çeşitlendirmek için çaba sarf ettiğini belirtti. Bu kapsamda ABD ile 10 yıllık sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tedarik anlaşması imzalandığını ifade etti.

Kış Hazırlıkları:

Bakan Bayraktar, kış için enerji tedarik kaynaklarının yeterli olduğunu ve depoların hazırlandığını belirtti. Vatandaşların enerji konusunda endişe etmesine gerek olmadığını vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.