enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9971
EURO
38,0394
ALTIN
2.833,69
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Az su içmek ders başarısını azaltıyor

Az su içmek ders başarısını azaltıyor
REKLAM ALANI
13.09.2024 10:21
5
A+
A-

Okulda Çocukların Sağlıklı Kalması İçin Su Tüketimi

Okul yılı başladı ve çocukların sağlıklı ve dengeli bir yaşam sürmeleri için su içmek çok önemli. Uzun okul saatleri, yoğun fiziksel aktiviteler ve yoğun programlar çocukların su ihtiyacını artırıyor. Yeterli su tüketimi hem fiziksel hem de zihinsel performansı iyileştirirken sağlığı korumakta da kritik bir rol oynar.

Günde En Az 2 Litre Su İçilmeli

Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, su içmenin sağlığımız için önemini ve çocukların ne kadar su içmesi gerektiği konusunda bilgiler verdi. Çocukların ihtiyaç duydukları günlük su miktarının yetişkinlerin iki katı olduğunu belirten Aktepe, “9-12 yaşındaki kız çocuklarının yaklaşık 2,1 litre, erkek çocuklarının 2,4 litre, 14-18 yaşındaki kız çocuklarının 2,3 litre, erkek çocuklarının ise 3,3 litre su içmesi gerekir” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Oyunlarla Su İçmeyi Öğretin

Aktepe, çocuklarda su içmeyi alışkanlık haline getirmek için öneriler de paylaştı. Su içme alışkanlığının en güzel oyunla öğrenilebileceğini söyleyen Aktepe, “Renkli ‘su içme takip kartonu’ hazırlayabilirsiniz. Buzdolabına asarak herkesin günlük su içimini takip etmesini sağlayabilirsiniz. Ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte renkli kartonlar ve yeni su kapları kullanarak su içmeyi bir oyun haline getirmeleri, çocukların eğlenceli bir şekilde bu alışkanlığı kazanmalarını sağlayabilir. Böylece gün içinde çocukların ne kadar su içtiği takip edilirken, artırılması gerekiyorsa da artırılabilir” dedi.

Yetersiz Su Tüketimi Ciddi Sağlık Sorunlarına Neden Olabilir

Suyun çocuklar için temel besin öğeleri arasında yer aldığını ve sağlıklı bir gelişim için kritik bir rol oynadığını söyleyen Aktepe, şunlara dikkat çekti: “Çocukların vücut ısısının düzenlenmesi ve sıvı dengesinin korunması için günlük su ihtiyaçlarının karşılanması büyük önem taşıyor. Yeterli su tüketimi sağlanmadığında, çocuklarda ders başarısında azalma, konsantrasyon kaybı, uyuklama, bağırsak hareketlerinin yavaşlaması, metabolizma hızının düşmesi, uyku sorunları, fiziksel aktivite azalması ve gözyaşı üretiminin azalması gibi belirtiler görülebilir. Ayrıca su tüketimi azaldıkça ileri düzeyde bilinç kaybı, böbrek yetmezliği ve komaya kadar ciddi sağlık sorunları yaşanabilir.”

Çocuklarınıza Örnek Olun

Suyun içine az miktarda yaz meyvesi eklemenin su içmeyi cazip hale getireceğini de belirten Aktepe, şu önerilerde bulundu: “Çocukların su tüketimini teşvik etmek için, doğal mineralli suların önemini evde ve okulda vurgulamak gerekir. Bu konuda, çocukların yanında su içmek alışkanlık kazanmalarını destekleyecektir. Örneğin sabah evden çıkmadan tüm aile bireyleri bir bardak su içebilir; suluklarını ailece hazırlayıp çantalarına yerleştirebilirsiniz. Ayrıca, çocuklara doğal kaynaklardan gelen, mineral açısından zengin kaliteli suyun vücut üzerindeki olumlu etkilerini eğlenceli biçimde anlatmak kalıcı bir etki yaratacaktır.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.