enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Avrupa’da yolcu sayısını en fazla İstanbul Havalimanı artırdı

Avrupa’da yolcu sayısını en fazla İstanbul Havalimanı artırdı
REKLAM ALANI
02.08.2024 12:37
1
A+
A-

İstanbul Havalimanı, Avrupa’da Yolcu ve Yük Trafiğinde Lider

Ulaşım ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin (ACI EUROPE) haziran ayı ve 2024’ün ikinci çeyreği ile ilk yarısına ait hava trafik raporunu değerlendirdi.

Avrupa Havalimanları Konseyi haziran ayı trafik raporuna göre, 2024’ün ilk yarısında yolcu trafiğinde en yüksek artış gerçekleşen havalimanları arasında İstanbul Havalimanı birinci oldu. İGA İstanbul Havalimanı, yüzde 18,1’lik yolcu artışıyla Roma, Madrid, Barselona ve Londra havalimanlarını geride bıraktı. Bakan Uraloğlu, Avrupa Havalimanları Konseyi hava trafik raporunda 2024’ün ilk yarısında geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında yük trafiği bakımından da en iyi performansı gösteren ilk 10 Avrupa havalimanı arasında yüzde 32,2 artış ile İGA İstanbul Havalimanı’nın birinci sırada yer aldığını vurguladı.

Uraloğlu, açıklama yaptı ve “İstanbul Havalimanı’nın pandemi öncesi döneme göre yük ve yolcu artışında Avrupa’da lider olması Türkiye açısından büyük bir gurur kaynağı. Bu raporlar, yatırımlarımızın ve çalışmalarımızın ne kadar yerinde ve faydalı olduğunu gösteren en önemli belgelerdir” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Uraloğlu, “Mega Havalimanlar” kategorisindeki Sabiha Gökçen Havalimanının yüzde 18,5’lik yolcu sayısı artışı ile ikinci, Antalya Havalimanı’nın ise yüzde 7,1’lik artış ile beşinci sırada yer aldığını da sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.