enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Ateşkes umudu Kahire’ye kaldı

Ateşkes umudu Kahire’ye kaldı
REKLAM ALANI
18.08.2024 09:24
2
A+
A-

İsrail-Gazze: Anlaşma Umutları

Gazze Şeridi’ne yönelik İsrail saldırılarının sona ermesi ve tutuklu takası için Katar’ın Doha kentinde başlatılan görüşmelerin ilk turu sonuçsuz kaldı. Görüşmelerin haftaya Mısır’da devam etmesi kararlaştırıldı.

ABD Başkanı Joe Biden, müzakerelerin gelecek hafta sürmesini umutla karşıladığını, anlaşmaya her zamankinden daha yakın olduklarını belirtti. Washington Post’un haberine göre, ABD, taraflar arasındaki farklılıkları gidermek için yeni bir taslak sundu. Hamas, ABD taslağının İsrail talepleriyle örtüştüğünü, Netanyahu hükümetinin anlaşmayı engellemek için yeni şartlar ortaya attığını öne sürdü. ABD yetkilileri, İsrail’in ulusal güvenlik çıkarlarını koruyan bir anlaşmaya varmak istediklerini ifade etti.

İsrail’in Walla haber sitesi, görüşmelerde ateşkes için ilerleme kaydedildiğini iddia etti. İsrailli yetkililer, arabulucular aracılığıyla anlaşmazlık noktalarında boşlukları kapattıklarını belirtti. Başbakan Netanyahu’nun müzakerecilere önceki görüşmelere göre daha fazla hareket alanı tanıdığı öne sürüldü.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Hamas’tan gelen açıklamalar ise daha olumsuz. Hamas siyasi büro üyesi Sami Ebu Zuhri, anlaşmaya yaklaşıldığını söylemenin illüzyon olduğunu, ABD’nin dayatmalarıyla karşı karşıya olduklarını ifade etti. Hamas kaynaklarına göre, İsrail heyeti, Netanyahu’nun şartlarını Biden’ın teklifine dahil etmeye çalışıyor. Hamas, bu şartları reddediyor.

Hamas, saldırıların durdurulması, İsrail ordusunun çekilmesi ve Gazze’nin yeniden inşası gibi taleplerde bulunurken, İsrail, Gazze’den tamamen çekilmeye sıcak bakmıyor. ABD Başkanı Biden’ın üç aşamalı ateşkes önerisi, İsrail yerleşimlerinin kısmi çekilmesini ve rehinelerin takasını öngörüyordu. Hamas bu öneriyi kabul etmişken, İsrail boşluklar olduğunu ileri sürmüştü.

Arabulucular ateşkes için umutlanırken, İsrail’in hava saldırısında bir aileden 18 kişi hayatını kaybetti. İsrail ordusu, saldırıların devam edeceğini ve Gazze’deki bazı bölgeler için tahliye emri verdiğini açıkladı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.