enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9971
EURO
38,0394
ALTIN
2.833,69
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Asgari ücrete zam yok garantili projelere var

Asgari ücrete zam yok garantili projelere var
REKLAM ALANI
30.06.2024 05:48
2
A+
A-

Hükümet, Asgari Ücret Zammını Yasaklarken Köprü Müteahhitlerine Kur Ayarı Yapıyor

İktidar, çalışanların geçim derdine kulak tıkarken, köprü müteahhitlerine kur farkı ödemesi konusunda yeni bir düzenleme planlıyor. Temmuz ayından itibaren Osmangazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli’ni işleten firmalara kur farkı desteği sağlanacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, iktidarın “yap-işlet-devret” projelerindeki şirketlerin kur kaybını umursadığını ancak çalışanların durumunu görmezden geldiğini ifade etti. Yavuzyılmaz, “Hükümet, dolarları üç beş şirkete aktarıyor ama vatandaşın geçim sıkıntısına kayıtsız kalıyor” dedi.

Yavuzyılmaz, söz konusu köprü ve tünel projelerinde Hazine’nin ilk altı ayda işletici firmalara 18 milyar 593 milyon TL ödediğini belirtti. 1 Temmuz’dan itibaren geçiş ücretlerinde de önemli artışların planlandığını kaydetti.

Yavuzyılmaz’a göre, Osmangazi Köprüsü’nde geçiş ücreti 1.808 TL, Çanakkale Köprüsü’nde 740 TL, Avrasya Tüneli’nde 213 TL ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 180 TL olacak. Her araç için fark ödemesinin ise Osmangazi Köprüsü’nde 1.409 TL, Çanakkale Köprüsü’nde 321 TL, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde 131 TL ve Avrasya Tüneli’nde 101 TL olarak belirlendi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yavuzyılmaz, yıl sonunda bu projelere Hazine’nin ödeyeceği tutarın 37 milyar TL’yi aşacağını ifade etti. Bu paranın, vatandaşların temel ihtiyaçlarına harcanabilecek önemli bir kaynak olduğunu vurguladı.

İktidarın köprü müteahhitlerine kur farkı desteği sağlarken, asgari ücrete ara zam yapmaktan kaçındığını belirten Yavuzyılmaz, “Hükümetin önceliği çalışanlar değil, özel çıkar gruplarıdır” ifadelerini kullandı.

Yavuzyılmaz, asgari ücrete ara zam yapılmamasının çalışanların alım gücüne ciddi darbe vuracağını kaydetti. Ayrıca, köprü ve tünel geçiş ücretlerine yapılan artışların da vatandaşlara ek bir yük getireceğini söyledi.

Yavuzyılmaz, iktidarı, çalışanların geçim sıkıntısını göz önünde bulundurmaya ve asgari ücrete ara zam yapmaya çağırdı. Ayrıca, köprü ve tünel geçiş ücretlerine yapılan artışların geri çekilmesi gerektiğini belirtti.

“Hükümet, halkın sorunlarına çözüm üretmek yerine özel çıkarlara hizmet ederek toplumda derin bir bölünmeye yol açıyor” diyen Yavuzyılmaz, “Bu yanlış politikalar, ülkemizi daha da zor bir duruma sokacaktır” uyarısında bulundu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.