enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0169
EURO
38,0176
ALTIN
2.827,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Asgari ücrete zam yok diyen Işıkhan’a 29 bin lira zam

Asgari ücrete zam yok diyen Işıkhan’a 29 bin lira zam
REKLAM ALANI
28.06.2024 05:49
1
A+
A-

Türkiye’de Maaş ve Zamlar Arasında Adaletsizlik

Türkiye’de çalışma ve sosyal güvenlik politikaları, çalışanlar ile yöneticiler arasında derin bir maaş ve zam uçurumu yaratıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücreti artırmayacağını söylerken, kendi maaşına önemli bir zam alacak.

Işıkhan’ın mevcut maaşı 144.362 TL iken, temmuz ayında yüzde 20,3’lük bir artışla 173.667 TL’ye yükselecek. Bu rakam, 10,2 asgari ücretin üzerinde. Bakanın bu zammı, enflasyonu azaltma amacıyla düşük ücret politikası uygulayan hükümetin yaklaşımıyla çelişiyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de hem bakan maaşı hem de milletvekili emekli aylığı alıyor. Şimşek’in aylık geliri 241.320 TL ve temmuzda 49.000 TL daha artacak. Bu rakam, 14 asgari ücretlinin geçinmeye çalıştığı paraya denk.

Diğer yandan, asgari ücretliler ve emekliler, enflasyonun etkisiyle mücadele ediyor. Asgari ücret 17.000 TL, 10.000 TL emekli aylığı ise temmuzda zam almayacak. Bu durum, gelir eşitsizliğini daha da artırıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Milletvekili emeklileri ise önemli bir zam alacak. Hem milletvekili olup hem de emekli aylığı alanlar temmuzda 49.000 TL zam alacak. Bu adaletsizlik, vatandaşlarda derin bir öfkeye neden oluyor.

Hükümetin düşük ücret politikası, çalışanlar arasında hayal kırıklığına yol açarken, yöneticilerin yüksek maaş ve zamları, toplumda toplumsal bir huzursuzluk yaratıyor.

Türkiye’de adil bir ücretlendirme sistemi kurulması, yoksulluğun azaltılması ve toplumsal barışın sağlanması için acil bir ihtiyaç haline geldi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.