enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0495
EURO
38,0803
ALTIN
2.835,23
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Altın fiyatları kritik konuşma öncesi toparlandı

Altın fiyatları kritik konuşma öncesi toparlandı
REKLAM ALANI
09.07.2024 09:40 | Son Güncellenme: 09.07.2024 09:41
3
A+
A-

Altın Piyasası: Powell’ın Konuşması ve Enflasyon Verileri Bekleniyor

Dünkü keskin düşüşün ardından altın fiyatları bugün ılımlı bir toparlanma kaydetti. Piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarını ve ABD enflasyon verilerini yakından takip ediyor.

Powell’ın bugün yapacağı konuşmada para politikasında gevşeme yanlısı ifadelerde bulunması bekleniyor. Bu beklenti, altın fiyatlarına destek sağlıyor. Powell, bugün ABD Kongresi önünde iki günlük sunumuna başlayacak. İstihdam piyasasında zayıf seyreden veriler, yatırımcıların bu yıl faiz indirimi ihtimalini güçlendirdi. Piyasalar, Eylül ayında bir faiz indirimi olma ihtimalini %80 olarak değerlendiriyor.

Yatırımcılar, yıl sonuna kadar 50 baz puan, yani iki faiz indirimi gerçekleşmesini bekliyor. Altının ons fiyatı bu beklentilere paralel olarak %1,4 düşerek günü 2.359 dolardan kapattı. Bugün ise önceki kapanışına göre %0,3 artışla 2.367 dolardan işlem görüyor.

Sabah saat 09.00 itibarıyla gram altın 2.501 TL’den, çeyrek altın ise 4.111 TL’den alıcı buldu. Powell’ın konuşması ve ABD enflasyon verileri, altın fiyatlarının yönünü belirlemede önemli rol oynayacak.

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.