enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Almanya’da döner severler isyanda: Enflasyonun sembolü oldu

Almanya’da döner severler isyanda: Enflasyonun sembolü oldu
REKLAM ALANI
18.07.2024 11:26
0
A+
A-

Almanya’da Döner Fiyatlarına İsyan

Almanya’nın en sevilen sokak lezzeti döner, 2016’dan bu yana yüzde 75 fiyat artışıyla karşı karşıya. Bu artış, ülkedeki yüksek enflasyonun sembolü haline geldi.

2016’da 3,5 euroya satın alınabilen bir döner kebabın fiyatı bugün 7,5 euroya yükseldi. Bu duruma tepki gösteren gençler, “Eski günleri özlüyoruz!” diye serzenişte bulundu.

Sol görüşlü Die Linke Partisi, döner fiyatları için 4,90 euroluk bir üst sınır getirilmesi yönünde “fiyat freni” çağrısında bulundu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un döner fiyatlarına ilişkin açıklaması şöyle oldu: “Bir fiyat freni olmayacak. Serbest piyasa ekonomisinde yaşıyoruz.” Scholz ayrıca enflasyonun düşmekte olduğu ve düşmeye devam edeceği ifadelerini kullandı.

Almanya’nın birçok şehrinde döner dükkanları yaygın. Ülkede her gün iki milyon döner kebabın tüketildiği belirtiliyor. Bu rakam, döner kebabın Almanya için kültürel bir önem taşıdığını gösteriyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.