enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

AKP’li başkan Diyarbakır’a vali oldu! Kayyum hazırlığı mı?

AKP’li başkan Diyarbakır’a vali oldu! Kayyum hazırlığı mı?
REKLAM ALANI
10.07.2024 10:41
0
A+
A-

Diyarbakır’a Yeni Vali: Murat Zorluoğlu

Cumhurbaşkanlığı kararıyla ülke çapında beş ilin valileri değiştirildi. Diyarbakır Valiliği’ne ise dört ay önce Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bırakan Murat Zorluoğlu atandı.

Zorluoğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak yarıştı ve beş yıllık görev süresini tamamladı. Sonrasında ikinci kez aday gösterilmeyen Zorluoğlu, Mülkiye Başmüfettişliği görevindeyken Diyarbakır Valiliği’ne atandı.

Zorluoğlu’nun Diyarbakır’a atanması, Demokratik Halk Partisi’nin (DEM) elinde olan Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmasına yönelik bir hazırlık olarak algılandı. Zorluoğlu, 2017 yılında Van Valisi olarak görev yaptığında aynı zamanda kayyum olarak belediye başkan vekilliği yapmıştı.

Murat Zorluoğlu: Yaşam Öyküsü ve Kariyeri

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Trabzon’un Çaykara ilçesinde dünyaya gelen Murat Zorluoğlu, 53 yaşında. İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Uluslararası İlişkiler alanında mezun oldu.

Kariyerine 1994 yılında Trabzon’da kaymakam adayı olarak başlayan Zorluoğlu, sırasıyla Mersin Gülnar ve Bingöl Genç’te kaymakamlık yaptı. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürlüğü’nün ardından Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. İnceleme ve Soruşturma ile Mevzuat ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlıkları’nda da çalışan Zorluoğlu, 2005-2012 yılları arasında Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Türkiye heyetinin milli sekreteri olarak görev yaptı.

Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda Strateji Geliştirme Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı yapan Zorluoğlu, 2015-2018 yılları arasında Elazığ ve Van Valileri olarak görev yaptı. Van’da aynı zamanda belediye başkan vekilliği yaptı.

Nottingham Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yapan Zorluoğlu, “Local Authorities in Turkey” (Türkiye’de Mahalli İdareler) adlı bir kitap ve “Yeni Yerel Yönetimler Mevzuatı ve Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı” adlı bir makale kaleme aldı. Evli ve üç çocuk babası olan Zorluoğlu, kariyeri boyunca yerel yönetimler alanında önemli deneyimler kazandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.