enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0778
EURO
38,0489
ALTIN
2.833,75
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

98. Gazi Koşusu için büyük heyecan

98. Gazi Koşusu için büyük heyecan
REKLAM ALANI
30.06.2024 09:33
2
A+
A-

Türk At Yarışçılığının Zirvesi: 98. Gazi Koşusu

Türk at yarışçılığının en önemli ve prestijli etkinliği olan Gazi Koşusu, 98. kez düzenlenecek. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan yarış, Türkiye’nin en gözde taylarının yer aldığı bir şölen olacak.

Yarış, 2.400 metre mesafeli çim pistte koşulacak ve üç yaşlı İngiliz safkan atlar bu benzersiz fırsatı değerlendirmek için piste çıkacaklar. 22 atın katılımıyla gerçekleşecek olan Gazi Koşusu’nun startı 17.15’te verilecek.

Yarışın galibi, 13,5 milyon TL’lik bir para ödülünün sahibi olacak. İkinciye 5,4 milyon TL, üçüncüye 2,7 milyon TL, dördüncüye 1,35 milyon TL ve beşinciye 675 bin TL ikramiye verilecek. Ayrıca, kazanan tayın sahibi, kayıt tutarları, taksit ve at sahibi primiyle birlikte toplam 20,967 milyon TL gelir elde edecek. Eğer tayın sahibi aynı zamanda yetiştiricisiyse, ödül miktarı 24,848 milyon TL’ye yükselecek.

Gazi Koşusu’nun Tarihi ve Anlamı

Türk at yarışlarının babası olarak kabul edilen Mustafa Kemal Atatürk, 1927 yılında Gazi Koşusu’nun düzenlenmesini emretmiş ve yarışı bir sosyal ihtiyaç olarak tanımlamıştır. İlk Gazi Koşusu’nu Neriman isimli tay kazanmış, yarışın ilk birincilik ikramiyesi ise 2.000 TL olmuştur. Yarışın önemi yıllar geçtikçe artmış ve Türkiye’nin en prestijli spor etkinliklerinden biri haline gelmiştir.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Gazi Koşusu’nda galibiyet rekoru, dokuz kezle efsanevi jokey Mümin Çılgın’a aittir. Yarışı en fazla kazanan eküri ise 13 kezle Eliyeşil’dir. Pist rekoru ise Halis Karataş’ın yönettiği Bold Pilot’a aittir. 1996 yılında 2.26.22 koşan Bold Pilot’ın rekoru henüz kırılamamıştır. Üst üste kazanma rekoru ise, bu yıl Son of Cooger ile piste çıkacak olan Ahmet Çelik’e aittir. Çelik, bu rekoru yedi kez üst üste kazanarak elde etmiştir.

98. Gazi Koşusu’na Katılacak Atlar

98. Gazi Koşusu’na katılacak atlar, sahipleri ve jokeyleri şu şekildedir:

  1. Blue Sunset – Gökhan Kocakaya
  2. Borrego – Hayrullah Doğan
  3. Cesur Ali – Ali Yıldız
  4. Countach – Ferit Yardımcı
  5. Dragon Flame – Akın Sözen
  6. Festival Fever – Mustafa Çiçek
  7. Iron Sky – Görkem Özçelik
  8. King Davut – Erhan Aktuğ
  9. Madras – Özcan Yıldırım
  10. Mr Baybars – Halis Karataş
  11. Ride the Lightning – Mehmet Kaya
  12. Severus Snape – Ayhan Kurşun
  13. Son of Cooger – Ahmet Çelik
  14. Tor Gold – Mehmet Akyavuz
  15. Wolf Seyfo – Ercan Çankaya
  16. Zizka – Selim Kaya
  17. Bosetti – Muhammed Mir Bilgin
  18. Giz – Müslüm Çelik
  19. Look at the Star – Nevzat Avci
  20. Mangusta – Vedat Abiş
  21. Ohrid İncisi – Mertcan Çelik
  22. Canotay – Hışman Çizik

Türk at yarışçılığının en önemli gününde, tüm gözler Gazi Koşusu’nda olacak. Bu eşsiz etkinlikte, Türkiye’nin en iyi tayları mücadele edecek ve Türk atçılığının yükselen değerleri sahne alacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.