enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2349
EURO
37,0690
ALTIN
3.014,41
BIST
8.885,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

9. Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali için geri sayım başladı

9. Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali için geri sayım başladı
19.10.2024 13:58
5
A+
A-

Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali’nde Geri Sayım Başladı

Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali’nin 9’uncusu için geri sayım başladı. 2-9 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek festivalin jüri başkanlığını Altın Ayı ödüllü yönetmen Semih Kaplanoğlu üstleniyor.

Genç Yönetmenlerin Sesini Duyuruyor

Kaplanoğlu, festivallerin önemine değinerek, “Kısa’dan Hisse Film Festivali, genç yönetmenlerin sesini duyurmasını sağlıyor. Sinemamızın geleceği, genç yeteneklerin bu festivalde umut verici eserler sunmasıyla şekilleniyor” diye konuştu.

Güçlü Bir Jüri Ekibi

Festivalin jürisinde ödüllü oyuncu Güliz Gençoğlu, ödüllü yönetmen-senarist-yapımcı Nuri Cihan Özdoğan, animasyon film yapımcısı ve yönetmeni Nurullah Yenihan ile TRT Sinema Müdürü Faruk Güven yer alıyor.

Büyük Ödül Havuzu

Sinema kültürünü yaygınlaştırmayı ve genç sinemacıları desteklemeyi amaçlayan festival, bu yıl da büyük ilgi gördü. 400’e yakın başvuru alan festivalde, 9 Kasım’daki ödül töreninde toplam 175 bin TL nakdi ve yapım destek ödülü dağıtılacak. Gösterim hakkı kazanan filmlere ayrıca gösterim ücreti ödenecek.

Sürprizlerle Dolu Etkinlikler

Festival, izleyicilerine birbirinden farklı temalarda kısa filmlerin yanı sıra ustalık sınıfları, söyleşiler, tek masa buluşmaları, atölye çalışmaları ve film gösterimleri sunacak. İşitme ve görme engelli bireylerin de unutulmadığı festivalde, özel altyazı ve sesli betimleme olanakları sağlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.