enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9815
EURO
38,0041
ALTIN
2.833,34
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

79 yaşındaki Kemal dedenin örnek hayatı

79 yaşındaki Kemal dedenin örnek hayatı
REKLAM ALANI
04.09.2024 13:26
2
A+
A-

Kemal Dede’nin Sağlıklı ve Örnek Yaşamı

Geçmişin tecrübeli tanıkları olan dedelerimiz, yaşamları, öğütleri ve çalışkanlıklarıyla gelecek nesillere örnek oluyor. Kemal Gegöz Dede de bunlardan biri. Sağlıklı yaşamı ve bir ömre sığdırdığı çalışkanlığıyla yeni nesle örnek oluyor.

Kemal Dede, eline tırpan alarak durmadan ot biçiyor. Sürekli yürümesi ve boş durmamasıyla tanınıyor. Sabahın erken saatlerinde uyanıp gün boyu çalışıyor. Genç kalmanın sırrını ise sürekli hareketli olmasına bağlıyor. Sağlıklı besleniyor, organik ürünler tüketiyor, erken uyanıyor, hayvanlara bakıyor ve tarlasıyla ilgileniyor.

Tesbih Çeker Gibi Tırpan Çeken Kemal Dede

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Tesbih çeker gibi tırpan çektiğini söyleyen Kemal Dede, “Sürekli yürüyorum. Çocukluğumdan beri yürümeden duramam. Bu da bir hastalık! Oturunca bunalıyorum. Yürüyünce rahatlıyorum. Dağlara çıkıp süpürge otu toplayıp pazarda satıyorum. Eğer yürümeseydim çökerdim. Şimdiye kadar bir sağlık sorunum olmadı. Bağ ve bahçeyle uğraşıyorum. Kerenti adındaki tırpanla ot biçerken keyif alıyorum. Çok rahat geliyor bana. Tabii ki herkes tırpan sallayamaz. Bu bir ustalık işi.” diyor.

“Yürüyünce Yeniden Doğmuş Gibi Oluyorum”

Yürüyünce yeniden doğmuş gibi olduğunu söyleyen Kemal Dede, “Hep bir şeylerle meşgul oluyorum. Ya çalışıyorum ya yürüyorum. Akşam yemeğimi yiyip uyuyorum. Bostan ve seramda yetiştirdiklerimi Perşembe günü Akyaka’daki pazarda satıyorum. Hep köyde yaşadım. 3 yıl İzmir’de çalıştım ama memleket özlemi beni köye geri getirdi. Burada daha mutluyum. Şehirde yürümek çok zor. Köyümden, arkadaşlarımdan ayrı kalınca çok üzüldüm. Sonunda geri dönmeye karar verdim.” diye konuşuyor.

Yürüyünce Açıkıyor, İyi Besleniyor

Yürüyünce acıktığını ve iştahının iyi olduğunu söyleyen Kemal Dede, yemesine içmesine dikkat ettiğini belirtiyor. “Güçlü besleniyorum çünkü yürüyen çok açılıyor. İyi uyuyup iyi beslenmek önemli. Herkes iş yapsın, spor yapsın ve yürüsün istiyorum. Benim kilom yok. Dağların tepelerine bile yürüyerek çıkabiliyorum.” diyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.